Trods kæmpe dominans: Laudrup måtte nøjes med ét point

Swansea burde have fået fuldt udbytte med fra Birmingham

Aston Villas Andreas Weimann og Swansea Citys Ben Davies i duel. (Foto: Adam Davy/PA)
Aston Villas Andreas Weimann og Swansea Citys Ben Davies i duel. (Foto: Adam Davy/PA)

BIRMINGHAM (ekstrabladet.dk): Ét point på udebane i Premier League er normalt ganske godt for en midterklub som Swansea, men Michael Laudrup vil næppe være tilfreds med lørdagens pointhøst på Villa Park. For den walisiske klub styrede opgøret i Birmingham fra start til slut, men måtte alligevel nøjes med 1-1 mod Aston Villa, der scorede på sin første og eneste chance efter syv minutter.

Roland Lamah fik udlignet for gæsterne før pausen, men Swansea fik aldrig udnyttet sit store spilovertag og forsømte dermed muligheden for at lægge afstand til bunden i Premier League.

Laudrup havde helt som ventet ændret på adskillige pladser på sit Swansea-hold i forhold til det, der Boxing Day tabte 0-1 på Stamford Bridge til Chelsea. Den danske Swansea-manager havde syv nye i sin startopstilling, og det betød, at profiler som Chico, Bony og De Guzmán var med fra start på Villa Park.

Her har Aston Villa haft det svært i denne sæson og havde forud for opgøret mod Swansea tabt seks gange og blot scoret seks gange.

Det fik ikke Paul Lambert til at satse på danske Nicklas Helenius. Den tidligere AaB’er måtte som altid starte på bænken - og der blev han hele opgøret. Som altid.

Helenius fik dog lov at juble allerede efter syv minutter, da Aston Villa fik den start, de havde drømt om.

Andreas Weimann fik alt for meget plads midt på Swanseas banehalvdel. Han spillede en perfekt bold i dybden til Gabriel Agbonlahor, som timede sit løb lige så perfekt. Alene med Gerhard Tremmel havde Villa-angriberen ikke de store problemer og bragte med en afslutning mellem benene på den tyske keeper hjemmeholdet på 1-0.

Målet rystede dog ikke Laudrups mandskab.

Se også: Michu slap godt fra operation

Swansea dominerede kampen og havde stort set bolden hele tiden - 73 procent i 1. halvleg ifølge statistikken - og lidt efter lidt begyndte gæster også at skabe chancer.

Ben Davies headede i fri position over mål efter tyve minutter, og Jonathan de Guzmán havde en afslutning, der sneg sig lige udenom om stolpen efter 35.

Det trak op til en Swansea-scoring, og den faldt minuttet efter de Guzmáns fine mulighed. Swansea kørte smukt bolden rundt, og Pablo Hernández blev spillet godt i dybden af Shelvey. Den lille spanier lagde præcist bolden til bagerste stolpe, hvor belgiske Roland Lamah dukkede op og med hovedet scorede sit første Premier League-mål.

Aston Villa kunne være mest tilfredse med 1-1 ved pausen, for Swansea var bedst og fortsatte dominansen efter pausen. Efter 52 minutter testede de Guzmán Villa-keeper Brad Guzan med et godt frispark, men den amerikanske målmand fik det vippet over.

Guzan var blandt de bedre på et svagt Aston Villa-hold og reddede Birmingham-klubben med en flot parade midt i 2. halvleg, da Jonjo Shelvey trykkede af. Det var kampens sidste store mulighed, og Swansea må rejse hjem til Wales med ét point efter en kamp, hvor de burde have hentet tre.

Det ene point betyder, at Michael Laudrups mandskab halvvejs inde i sæsonen holder fast i 11. pladsen - nu med fem points afstand til Fulham under nedrykningsstregen.

0 kommentarer
Vis kommentarer