Villa-eksperter: Det går efter planen, Helenius

Den tidligere AaB-angriber Nicklas Helenius har blot fået 52 minutter i Premier League i denne sæson, men det overrasker ikke de to tidligere Aston Villa-spillere Kent Nielsen og Martin Laursen

Den tidligere AaB'er Nicklas Helenius fanget i et sjældent øjeblik på banen for Aston Villa (Foto: PA)
Den tidligere AaB'er Nicklas Helenius fanget i et sjældent øjeblik på banen for Aston Villa (Foto: PA)

BIRMINGHAM (ekstrabladet.dk):

Nicklas Helenius talent og tålmodighed er sat på en gevaldig prøve.

I sidste sæson var han Superligaens pointkonge (16 mål og syv assist for AaB), i denne kan han ikke bruges i Aston Villa. Og det på trods af at Birmingham-klubben ikke kan score mål.

Den 22-årige nordjyde er havnet så langt nede i angrebshierarkiet, at det lige nu er en sejr at være på bænken – uden at komme ind.

At Christian Benteke, Libor Kozák, Andreas Weimann og Gabriel Agbonlahor står foran Helenius i angrebskøen, er ikke så overraskende.

Men at 22-årige Jordan Bowery har overhalet Helenius var ikke en del af den danske karriereplan.

Se også: TV: Jeps! Her er efterårets lækreste mål

For det er engelske Bowery, Aston Villa-manager Paul Lambert smider på banen, når Birmingham-klubben skal jagte et mål, mens Helenius blive siddende ude på bænken. Hvis han da overhovedet er med i Aston Villa-truppen.

Sølle 52 minutters Premier League-fodbold er det blevet for til Helenius, der senest fik spilletid sidst i oktober. Siden er det blevet til fem kampe på bænken uden at komme ind.

– Det kan være svært at gå fra at være meget dominerende i Superligaen til næsten ikke at spille. Men jeg tror, at Nicklas og hans rådgivet var klar over, at den situation kunne opstå.

– Tempoet og det fysiske er meget anderledes i England, og der er han udfordret, siger Helenius’ tidligere træner i AaB, Kent Nielsen, der selv har en fortid på Villa Park.

Se også: FA sigter Sørensens chef

Han er ikke overrasket over, at hans tidligere bomber har haft det svært i sine nye omgivelser. Faktisk kalder han det forventeligt:

– Aston Villa købte et ungt talent, som de godt vidste ikke var klar til Premier League, men måske kunne tage skridtet på et tidspunkt.

– Det kan sagtens tage en halv til en hel sæson at vænne sig til det, så det er forudsigeligt, at han har kæmpet med det. Jeg ville være mere overrasket, hvis han havde fået mere spilletid, end han har. Det er trods alt blevet til indhop i Premier League.

Se også: Mourinho: Bare en lillebitte skade til Suarez

Ifølge Kent Nielsen skal Helenius bide tænderne sammen og så ta’ de muligheder, der måtte dukke op.

Der er ingen genveje til Lamberts startopstilling, og selv om det har knebet med målene i denne sæson, er det fremme, at Villa er bedst besat.

– Nicklas skal se denne sæson som et læreår, hvor han bliver rustet til Premier League. I næste sæson kan han så gå efter mere og se, om han er god nok til Villa, siger Martin Laursen, der for nogle sæsoner siden var anfører i klubben og i dag blogskribent på hjemmesiden.

Se også: Pellegrini kræver længere pause

Helenius er næppe helt enig, men ifølge Martin Laursen går alt efter planen:

– Jeg er ikke overrasket. Allerede da de købte ham, sagde jeg, at han skulle bruge det første år på at vænne sig til tempoet og suge til sig.

Kriseramte Aston Villa – fire nederlag på stribe – har fortsat sin formsvage angrebsstjerne Christian Benteke skadet, og det er Nicklas Helenius’ held.

Den tidligere AaB’er kan forvente at være på bænken til dagens opgør mod Swansea – og håbe på at komme ind.

0 kommentarer
Vis kommentarer