Sådan har Laudrups sæson været

Halvvejsstatus: Swansea spillede lørdag 1-1 i Birmingham mod Aston Villa og holdt dermed fast i sin 11. plads i Premier League. Ekstra Bladet gør her status over, hvad der har været hot og not i Michael Laudrups klub i første halvdel af sæsonen

Hvad har været hot, og hvad har været not i den første halvdel af sæsonen for Michael Laudrups Swanses? Ekstra Bladet er klar med sit bud (Foto: AP)
Hvad har været hot, og hvad har været not i den første halvdel af sæsonen for Michael Laudrups Swanses? Ekstra Bladet er klar med sit bud (Foto: AP)

Indkøbene – Lunken

Laudrup har ikke haft den heldigste hånd i år. Han fik nej fra Chelsea, da han forhørte sig på Lukaku og købte i stedet Bony for over 100 mio kr. Ivorianeren har vist sig frem i glimt, men mangler fortsat at bevise meget, og ingen af de nye spaniere viser Michu-tendenser. Til gengæld virker Shelvey som en fin investering

Michu – Not

Spanske Michu var en stor Premier League-profil i sidste sæson og blev suveræn Swansea-topscorer med 18 Premier Leauge-mål. De takter har han slet ikke fundet i denne og er blot noteret for to ligascoringer. Skader er en del af forklaringen, men ikke den hele, og Michael Laudrup mangler desperat en målfarlig mand.

Se også: TV: Forhadt ejer håner sit eget hold

Europa – Hot

Det har kostet kræfter at spille europæisk, men Swansea er sluppet helskindet fra opgaven. Højdepunktet var den imponerende 3-0-sejr i Valencia i 1. runde i gruppespillet i Europa League. I Europa gik det langsomt, men sikkert ned ad bakke i efteråret, men Swansea sneg sig videre og møder i februar Napoli i 1/16-finalen.

Davies og Dyer – Hot

Den unge walisiske back Ben Davies ga’ sin danske manager en god julegave, da han valgte at forlænge sin aftale frem til 2017. Davies har igen i denne sæson vist rigtig godt spil. Det samme kan siges om Nathan Dyer, der – indtil en ankelskade satte ham ud af spillet – havde været en dominerede skikkelse på Swansea-holdet.

Se også: Fransk minister om Anelka: Kvalmende hilsen

Pokalforsvaret – Not

Swansea vandt i sidste sæson Liga Cup’en efter en række kraftpræstationer, men der var ikke meget glans over pokalforsvaret. Waliserne snublede over den allerførste hæk i september, da Birmingham fra næstbedste række vandt 3-1. I FA Cup’en venter Manchester United på udebane, så også her ligner det et tidligt exit.

De Guzmán og Routledge – Not

Ingen havde forventet, at Michu kunne spille en lige så flot sæson, men alle havde vist regnet, at han trods havde gjort det lidt bedre, end han har. Den spanske angriber er dog ikke ene om at have skuffet. De Guzmán og Wayne Routledge spiller på et langt lavere niveau end i sidste sæson og har tilsammen blot scoret én gang.

Se også: Legende roser Agger-bænkning

Skader – Not

Ingen hold undgår skader, men Swansea har været dårligere end de fleste til at undgå dem i denne sæson. Og det er ikke, hvem som helst der har været ramt. Bl.a. Bony og Hernández har haft problemer, og aktuelt er Michu og Dyer ude i minimum seks uger. Desuden har keeper Michael Vorm haft store knæproblemer og er blevet opereret.

0 kommentarer
Vis kommentarer