Eriksen og Spurs kørte Stoke over

Thomas Sørensen kunne slet ikke stoppe Tottenham, der mosede på og vandt hjemme for første gang i to måneder

Spurs-jubel over Dembélés scoring til 2-0. (Foto: AP)
Spurs-jubel over Dembélés scoring til 2-0. (Foto: AP)

Tingene er så småt begyndt at gå den rigtige vej igen for Tottenham.

Efter nogle miserable måneder og fyringen af André Villas-Boas er det blevet til to sejre og en uafgjort i fire forsøg for arvtager Tim Sherwood.

Søndag aften gik det ud over Thomas Sørensen og Stoke, der tabte 3-0 på White Hart Lane på mål af Roberto Soldado, Mousa Dembélé og Aaron Lennon.

Og det bringer Tottenham op på syvendepladsen - á point med Manchester United.

Stoke led det andet store nederlag i træk efter 1-5 til Newcastle 2. juledag. Og Mark Hughes' tropper kan ikke indvende noget som helst. Absolut intet.

Med undtagelse af et par halve tilløb til noget, der kunne minde om en chance på en rigtig god dag, var gæsterne aldrig i nærheden af point. De blev med andre ord spillet baglæns ud af London af et veloplagt og offensivt Spurs-mandskab med både Emmanuel Adebayor og Roberto Soldado i front.

Stærk Paulinho på midten
Christian Eriksen var med på midtbanen og leverede flere gode ting undervejs. Hans tre kiksede frispark og misbrug af en 100 procents chance før pausen står dog stærkest i billedet.

Stoke havde svært ved at styre Tottenhams offensiv, hvor Aaron Lennon og Paulinho på skift viste klassen med gennembrud og indlæg.

Kæmpechance til Eriksen

TV: Her misser Eriksen kæmpechance mod Sørensen

Det var dog Adebayors saksespark på Soldados indlæg, der førte til åbningsmålet efter 36 minutter. Den tilbagevendte togolesiske stjerne viste akrobatik, så Ryan Shawcross måtte tage hånden til hjælp. Og det efterfølgende straffespark udnyttede Soldado sikkert ved at udplacere Thomas Sørensen.

På fire minutter i midten af 2. halvleg lukkede hjemmeholdet effektivt festen med først Dembélés flade hug fra kanten af feltet og siden Lennons lækre halvflugter fra højre side af feltet.

Det er første sejr til Spurs i to måneder. En tiltrængt en af slagsen, mens Stoke og Thomas Sørensen nu har lukket otte mål ind i to kampe. Den tidligere landsholdskeeper nappede et straffespark mod Newcastle men har ellers ikke fået vist, at han skal holde Begovic ude, når denne vender tilbage.

1 af 4 Roberto Soldado var tilbage som målscorer - på straffespark. (Foto: AP)
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 Spurs-jubel over Dembélés scoring til 2-0. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer