Giroud header Arsenal tilbage på førstepladsen

Arsenals Oliver Giroud blev dagens helt, da han med kampens eneste scoring mod Newcastle stjal førstepladsen tilbage fra City

Giroud headede Arsenal tilbage på førstepladsen i Premier League med kampens eneste scoring. (Foto: AP/Scott Heppell)
Giroud headede Arsenal tilbage på førstepladsen i Premier League med kampens eneste scoring. (Foto: AP/Scott Heppell)

Ekstra Bladet skød i går en afstemning af sted om, hvem der bliver engelsk mester. Her stod det meget klar for læserne, at Pellegrinis lyseblå tropper fra Manchester City ender med pokalen.

Flere end 50 procent tror på City som mester, mens kun 12 procent tror, at Arsenal er det bedste hold i maj, når det hele er afgjort.

Og det var da også City, der lå på førstepladsen med to point ned til Arsenal efter Edin Dzeko gav Manchester-holdet en smal 1-0-sejr over Crystal Palace lørdag eftermiddag.

Se også: Efter Özil-skideballe: Ikke lutter lagkage alt sammen

Men Arsenal gjorde søndag eftermiddag sit til at overbevise tvivlerne om, at de kan blive mester.

Ude mod Newcastle blev det til en smal og ikke alt for overbevisende 1-0-sejr på et mål af den franske topscorer, Oliver Giroud.

Danske Nicklas Bendtner og hans strittende hårtot så til fra bænken indtil fem minutter før tid, hvor Wenger besluttede sig for at lufte ham lidt.

Se også: Wenger: Stabilitet er nøglen

Målchancer var der ikke mange af mellem Newcastle og Arsenal. Men den største i 1. halvleg tilfaldt hjemmeholdets højreback Mathieu Debuchy, der headede bolden på sammenføjningen.

Arsenal havde problemer med at skabe åbne målchancer. Længe så det ud til, Arsene Wengers tropper kun ville få uafgjort og dermed tabe et halvt skridt til Manchester City i kampen om guldet.

Men så dukkede Giroud op midt i 2. halvleg til en frisparksbold fra Theo Walcott. Og med panden forrest kunne den store franskmand så snitte bolden i mål.

Det var hans ottende mål i ligaen denne sæson. Samtidig var det måske franskmandens vigtigste, fordi det gav London-holdet førstepladsen tilbage.

Se Giroud snitte Arsenal på guldkurs i klippet nedenfor:
TV: Her bliver Giroud matchvinder

Arsenal har nu 42 point, mens City er et par centimeter efter med sine 41 point.

I et andet Premier League-opgør vandt Everton med 2-1 hjemme over Southampton.

Sejren bringer Everton op forbi lokalrivalerne fra Liverpool på fjerdepladsen. Men den plads kan Liverpool tage tilbage med en sejr senere søndag ude over Chelsea.

0 kommentarer
Vis kommentarer