Racismeanklage: Anelkas forklaring under pres

Nicolas Anelka afviser fortsat, at han har lavet en racistisk hilsen - men WBA-manager Keith Downing erkender tilsyneladende, at der er noget om snakken

Nicolas Anelka med sin 'Quenelle', som har bragt sindene i kog i Frankrig. (Polfoto)
Nicolas Anelka med sin 'Quenelle', som har bragt sindene i kog i Frankrig. (Polfoto)

Da den franske fodboldstjerne Nicolas Anelka lørdag fejrede sit første mål for West Bromwich Albion med en såkaldt 'Quenelle'-hilsen, blev han på pressemødet efter kampen forsvaret indædt af manager Keith Downing.

Anelka vidste intet om, at hilsenen kunne opfattes som anti-semitisk. Anelkas 'Quenelle' var bare ment som en hilsen til den franske komiker Dieudonné M'bala M'bala, og alle andre tolkninger var det rene vrøvl, bedyrede Downing.

Timingen var bare uheldig, hvis den forklaring skulle holde vand, og det har klubben tilsyneladende efterfølgende erkendt.

- Da jeg talte med jer om det, var jeg nok ligesom jer uvidende om emnet. De sidste par dage har været en uddannelse, sagde manager Keith Downing manda til journalisterne på et pressemøde.

- Jeg talte med Nico efter kampen, og han forklarede sin jubelscene. Han benægtede kategorisk, at det var hans mening at skabe problemer. Det blev jeg forledt til at tro. Bagefter kom jeg så ind og talte med jer. Men de sidste par dage har været oplysende i forhold til at finde ud af, hvad det handler om, sagde Downing mandag.

Timingen i Anelkas støtte til den franske komiker Dieudonné M'bala M'bala virker ikke til at være tilfældig.

Se også: Anelka-sag breder sig: NBA-stjerne undskylder håndtegn

Dieudonné fik tidligere i december - igen - det franske politiske etablissement på nakken, da han i en optræden tilsyneladende beklagede, at den jødiske radiojournalist Patrick Cohen ikke var havnet i et gaskammer: 'Når jeg hører ham, siger jeg til mig selv, du ved, at gaskamrene .. hvor ærgerligt.'

Den udtalelse, den seneste i en lang række af anti-semitiske kommentarer fra Dieudonné, fik fredag i sidste uge den fransk indenrigsminister Manuel Valls til at love, at han vil prøve at forbyde komikerens optrædender.

Ifølge france24.com sagde Valls blandt andet, at Dieudonné ikke længere var 'komiker' men snarere en 'anti-semit og racist', der ikke overholder Frankrigs love imod opfordring til racehad. Historien lavede overskrifter i Frankrig.

Dagen efter valgte Anelka så at demonstrere sin støtte til sin ven med sin Quenelle under kampen mod West Bromwich. Anelka har dog i sin seneste udtalelse om sagen pure afvist, at hans hilsen kan tolkes anti-semitisk. Hilsenen betyder, at man er imod systemet og den franske elite, lyder det fra den stenrige fodboldspiller.

- Jeg beder folk om ikke at lade sig narre af medierne. Og selvfølgelig er jeg hverken racist eller antisemit, og jeg står fuldt ud bag min gestus, sagde Anelka mandag ifølge The Telegraph.

WBA har bedt Anelka om at undlade at gentage sin Quenelle, og det har angriberen accepteret. Det engelske fodboldforbund (FA) undersøger sagen, der kan koste den 34-årige franskmand en længere karantæne.

Se også: Anelka forarget over racisme-anklager

0 kommentarer
Vis kommentarer