Laudrup: Flot at slutte som midterhold

Den danske Swansea-manager håber at kunne føre waliserne til en 10. eller 11. plads i en svær sæson med også mange europæiske kampe på programmet

LONDON (ekstrabladet.dk): Michael Laudrup har opgivet at forsvare sidst sæsons niendeplads. Men kan Swansea ende som nummer 10 eller 11, vil det ifølge den danske manager være en stor succes for waliserne.

- De første ni pladser er væk, men nummer 10 eller 11 er stadig en midterplaceringen for mig, og jeg tror, at vi kan få det.

- Jeg sagde før sæsonen, at vores mål skal være at konsolidere denne klub som midterhold i Premier League. Kan vi gøre det i en så kompliceret sæson med alle de europæiske kampe også, vil jeg se det som en stor succes, siger Michael Laudrup til Ekstra Bladet.

Se også: Mourinho: Stop så med at filme, Suárez!

Swansea ligger halvvejs inde i sæsonen på 11. pladsen i Premier League med 21 point. I sidste sæson endte waliserne på 46 point, og Laudrup tror på, at Swansea i kraft af en god anden halvdel kan ramme samme antal.

- Om det så rækker til en 10. eller 11. plads, ved jeg ikke. Helt som forventet er det tæt, og der er mange hold dernede, og man kan blive nummer 10, 15 – eller værre, siger Michael Laudrup, der fejrer nytåret fem point over nedrykningsstregen.

Det får dog ikke den 49-årige danske manager til at erklære Swansea uden for nedrykningsfare. Tværtimod. For det er så tæt mellem de 11 nederste i Premier League, at waliserne kan komme i problemer.

- Vi kan ikke føle os selv som værende uden for de 11 hold, jeg taler om, og bare sige, at ’det har ikke noget med os at gøre’.

- Det ville være meget, meget arrogant at sige af et hold, der kun været i Premier League i to og en halv sæson. Og jeg er ikke arrogant.

Se også: Skadet Agger-konkurrent står til røffel

Michael Laudrups mandskab burde lørdag have slået Aston Villa på Villa Park, men måtte trods et massivt spilovertag nøjes med 1-1.

Resultatet ærgrede Laudrup, men der er også meget at glæde sig over ved Swanseas spil, og det får ham til at tro på bedre resultater i 2014.

- Vores pasningsspil er godt, og du ser ikke spilere, der ikke vil ha’ bolden eller bare sparker langt for ikke at lave fejl. Så den del virker.

- Selv mod topholdene har vi bolden mere end der. Så kan vi blive bedre på den sidste tredjedel af banen og kreere lidt flere chancer og score lidt flere mål, er jeg sikker på, at vi får flere point i anden halvdel, siger Michael Laudrup, der får en hård start på 2014:

Manchester City, to gange Manchester United (i FA Cup og Premier League) og Tottenham, inden januar afsluttes med en kamp mod nedrykningstruede Fulham.

0 kommentarer
Vis kommentarer