Bendtner-kasse redder Arsenal

Nicklas Bendtner viste sine evner som supersub, da han sikrede Arsenal tre vigtige point i mesterskabskampen

Tre minutter var der tilbage på uret ved stillingen 0-0, og nervøsiteten blandt Arsenals fans, stab og spillere på Emirates var tydelig.

The Gunners var ved at smide to vigtige point i guldkampen - mod de kriseramte oprykkere fra Cardiff.

Men så dukkede den danske frelser op i skikkelse af indskiftede Nicklas Bendtner. Stensikkert bankede den udskældte angriber en returbold på Sagnas header i nettet bag Cardiffs keeper.

Bendtner scorer afgørende mål - men bliver skadet

1-0 og forløsning til Arsenal, der med 2-0-sejren, som Theo Walcott i overtiden pyntede på, fortsat er på førstepladsen i Premier League.

Bendtner kom ind, da der resterede en halv time af opgøret, der i lang tid var noget af en langgaber. Cardiff, som var uden Andreas Cornelius i hele kampen, ville intet og et noget nedslidt Arsenal - uden de offensive kræfter Mesut Özil og Aron Ramsey - kunne ikke.

I de indledende minutter af opgøret var det heller spillet, der var i fokus. Oppe på VIP-pladserne på Emirates Stadium sad Ole Gunnar Solskjær, der var fløjet ind med Cardiff-ejer Vincent Tans privatjet fra Norge til London, og Vincent Tan i egen høje person.

Den norske Molde-træner er den kontroversielle klubejers førstevalg til at overtage managertjansen fra Malkay Mackay, som blev fyret mellem jul og nytår.

Fra VIP-pladsernes lune sæder kunne det umage par overvære en trist og regnvåd første halvleg, hvor Cardiff - helt efter planen - diskede op med fodbold i tømmermandstempo, hvilket Arsenal ikke formåede at skrue op for.

Agger blev Liverpools helt

Hjemmeholdet, anført af lille Jack Wilshire, forsøgte ellers, men magtede ikke at få fart over feltet. Et andet offensivt omdrejningspunkt i første halvleg var ellers hurtigløberen Theo Walcott. Det virkede som en del af hjemmeholdets slagplan at sætte Walcott i scene over for det tunge Cardiff-forsvar, men det lykkedes kun sporadisk.

Tættest på kom The Gunners efter et kvarter, da Walcott kom frem til en glidende afslutning på netop Wilshires fine fremlægning. Yderligere to gange fik den engelske landsholdsspiller muligheden, men fælles for alle Arsenals afslutninger var, at de ikke var inden for rammen.

Anderledes gang i den kom der efter pausen, hvor tempo og vilje hos Arsenal nærmede sig om ikke mesterskabsniveau, så i hvert fald topniveau.

Laudrup tilfreds trods nytårsnederlag

Faktisk lignede det til tider de seneste års legendariske kampe i Champions League mellem FC Barcelona og henholdsvis Inter og Chelsea. Naturligvis med Arsenal i rollen som det tikitaka-kombinerende hold i teten og sydwaliserne med bussen parkeret for feltet.

Med en halv time igen kom Bendtner ind for en ganske tam Podolski, der fornyligt er vendt tilbage fra en langvarig skade, og i dag vikarierede for nedslidte Olivier Giroud på spids fra start.

Det gav mere tyngde i feltet, hvilket Per Mertesacker udnyttede få minutter senere til at heade Arsenals bedste mulighed kort forbi. Kort efter gentog den tånhøje tysker sin opstigning mod et indlæg, men endnu engang stangede han bolden uden om stolpen.

Syv minutter før tid var det Bendtners tid til at misbruge, da danskeren manglede lidt mere end en hårtot for at komme op til en høj tværpasning.

Her er Premier Leagues ti største transferkup

Kort efter kom forløsningen så, da Bendtner fra kort afstand ved bagerste stolpe bankede bolden stensikkert i mål. Her dukkede han op til en returbold fra Cardiff-keeperen på Sagnas hovedstød. Hans andet mål i sæsonen.

Desværre blev Bendtner skadet og udskiftet efter den giganstiske jubelscene, da han fik målmand Marshall ned over sin ankel i forbindelse med scoringen.

Udefra bænken, hvor han var startet kampen, kunne han sammen med manager Arsene Wenger strække armene i vejret, da dommeren fløjtede af og de tre livsvigtige point var hjemme.

Arsenal fører Premier League med 45 point. Henholdvis ét og to point mere end Manchester City og Chelsea, der begge vandt.

Wenger hylder skadet Bendtner