Tidligere topspiller står frem: Jeg er homoseksuel

Den tidligere tyske landsholdsspiller Thomas Hitzlsperger springer ud

Den tidligere Aston Villa, Stuttgart, Lazio, West Ham, Wolfsburg og Everton-spiller, tyske Thomas Hitzlsperger, har i dag taget et stort skridt, da han i et langt interview med den tyske avis Die Zeit fortæller, at han er homoseksuel.

Hitzlsperger nåede 52 landskampe for Tyskland og spillede med ved både EM og VM-slutrunder og har vundet Bundesligaen med Stuttgart i 2007. Den 31-årige tysker sluttede sin karriere i sommeren 2013, men nu træder han så sandelig ind på scenen igen med sin åbne erklæring om sin homoseksualitet.

Tysk tordenstøvle indstiller karrieren

Til Die Zeit fortæller han, at han står frem for at 'fremme debatten omkring homoseksualitet blandt professionelle sportsudøvere'.

- Det har været en lang og svær process at komme frem til. Først i de sidste par år er jeg blevet klar over, at jeg foretrak at bo sammen med en mand, siger Hitzlsperger til Die Zeit

- I England, Italien og Tyskland er det ikke en stor ting at være homoseksuel. I hvert fald ikke i omklædningsrummet. Jeg har aldrig skammet mig over, hvem jeg er, men det var ikke altid nemt at sidde ved et bord med 20 unge knægte og høre dem fortælle vittigheder om bøsser. Du lader dem fortsætte med det, så længe vittighederne er sjove og ikke for fornærmende, tilføjer tyskeren.

- At være homoseksuel er et emne, som bliver ignoreret i fodbold, og som ikke tages seriøst i omklædningsrummet. Kampånd, lidenskab og vindermentalitet er uløseligt forbundet. Der passer klicheen om, at bøsser er bløde, ikke ind, siger Hitzlsperger.

Tysk Lazio-spiller til West Ham

Den tidligere landsholdsspiller er et af de største navne i fodboldens historie, som har stået frem og erklæret sig selv homoseksuel.