Annonce:
Annonce:

Mandagens transferrygter: United kan fylde indkøbskurven

Transfervinduet er igen åbnet, og rygterne om diverse spillerhandler sparkes på ny i gang. Og store handler kan måske være på vej

Bayern Münchens Mario Mandzukic kan være en af mange spillere, der er på vej til Manchester United her i vinteren. (Foto: AP/Matthias Schrader)
Bayern Münchens Mario Mandzukic kan være en af mange spillere, der er på vej til Manchester United her i vinteren. (Foto: AP/Matthias Schrader)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

'Silly season', sæsonen for diverse fodboldrygter - fjollede som seriøse - er fløjtet op.

Nu kan klubber med tykke pengepunge igen handle, mens andres så kan blive fyldt.

Bayern München har allerede efter flere måneders massive spekulationer sikret sig den polske bomber Robert Lewandowski fra rivalen Dortmund. Kontrakten lyder på fem år med München

Evra vil ikke forlænge med Man Utd

Men Bayern må vente med at nyde sin angriber til sommer, hvor han skifter fra Dortmund på en fri transfer.

Lewandowskis 'auf wiedersehen' til Dortmund kan betyde, at de har brug for en ny angriber.

Derfor ser vi her på Ekstra Bladet nærmere på, hvilke handler der kan komme på tale, indtil vinduet for den slags indkøb og salg igen lukker den 31. januar.

Christian Benteke, Aston Villa

Mulig ny klub: Dortmund (kilde: goal.com)

Annonce:

Generelt: Det belgiske brød på 190 centimeter har flere gange været rygtet væk fra Aston Villa, hvor blandt andre Tottenham og Manchester United skulle have været interesseret i at tilknytte sidste års Villa-topscorer med 19 kasser i 32 kampe. Nu skulle det så være Dortmund og Jürgen Klopp, der har den lange fiskestang ude efter Benteke. Tyskerne har nemlig hårdt brug for en bomber, når Lewandowski smutter til Bayern til sommer.

Det taler for: Robert Lewandowski har allerede skrevet kontrakt med Bayern München. Det efterlader en plads til en decideret topangriber, der kan spille med ryggen til mål, men samtidig kan komme ind i feltet og være målfarlig. Sådan en type har Dortmund ikke nogen af med Lewandowskis afgang. Derfor kan en lignende type som Benteke være en mulighed.

Samtidig kan Benteke være fristet af at spille Champions League og være med i kampen om forskellige nationale og internationale titler. For titler får han med garanti ikke i Aston Villa.

Det taler i mod: Benteke har kontrakt med Villa frem til 2017, så det koster nok kassen at købe belgieren fri, og Dortmund er ikke kendt for at finde den tykke tegnedreng frem for at købe en spiller. De køber hellere ungt og billigt. Derudover spiller Benteke måske i en stærkere liga, hvor han kan få flere penge, hvis han skifter til en anden engelsk klub.Christian Benteke kan være på vej til Dortmund som afløser for Robert Lewandowski (Foto: AP/Lefteris Pitarakis)
Christian Benteke kan være på vej til Dortmund som afløser for Robert Lewandowski (Foto: AP/Lefteris Pitarakis)


Fabio Coentrao, Real Madrid

Annonce:

Mulig ny klub: Manchester United (kilde: Mirror)

Generelt: Coentrao har blot spillet fire La Liga-kampe for Real Madrid denne sæson. Og den portugisiske venstreback har flere gange fortalt, at han gerne vil væk fra Madrid og måske endda tilbage til barndomskluben Benfica i Portugal. Men flere rygter har på det seneste kredset om Coentraos mulige skifte til Manchester United. Nu meddeler engelske Mirror så, at Coentrao har fået lov af Madrid til at finde en ny klub. I den forbindelse skulle United være klar til at købe portugiseren, der ifølge Mirror koster på den anden side af 100 millioner kroner.

Det taler for: Coentrao har ikke udsigt til meget spilletid i Madrid. Brasilianske Marcelo sidder solidt på venstrebackpladsen hos de spanske giganter. Samtidig har United måske brug for en ny back i venstre side, da franske Patrice Evra ikke lige frem imponerer eller bliver yngre.

Annonce:

Det taler i mod: I Everton render britiske Leighton Baines rundt. Og ham trænede David Moyes i Everton. Derfor kunne det godt være ham, Manchester Uniteds skotske manager hellere vil kaste sine mange pund efter.

Her er Dortmunds ønskeseddel

Jackson Martinez, FC Porto

Mulig ny klub: Arsenal (kilde: Metro)

Generelt: 27-årige, colombianske Jackson Martinez er en ægte bomber. I år har han scoret 12 mål i 14 kampe for Porto i den hjemlige liga. Flere gange er han blevet rygtet til både Chelsea og Arsenal. Nu skriver engelske Metro så, at Martinez kan være et emne for Arsene Wenger og Arsenal, der mangler en angriber.

Det taler for: Martinez har så sent som for få dage siden sagt, at han var fan af Arsenal som barn og derfor godt kunne se sig selv spille for klubben, hvis den skulle henvende sig. Derudover mangler Wenger måske en angriber, for han kan ikke altid regne med vores kære Nicklas Bendtner. Samtidig mangler Wenger en stærk og målscorende angriber, der kan konkurrere med og aflaste franske Oliver Giroud.

Annonce:

Det taler i mod: Porto vil have svært ved at slippe deres topscorer, som scorede hele 32 mål sidste år i den portugisiske liga og i år har lavet 12 mål indtil videre. Samtidig har Martinez hele to år tilbage af sin kontrakt og koster formentlig mange penge.

Salomon Kalou, Lille

Mulig ny klub: Liverpool eller Tottenham (kilde: Mirror)

Generelt: 28-årige Salomon Kalou spiller med stor succes for franske Lille, hvor også danske Simon Kjær gør det fantastisk for tiden. Salomon Kalou har tidligere spillet i Chelsea, og nu kan han ifølge engelske Mirror være på vej tilbage til England, hvor Liverpool og Tottenham kunne være villige til at betale de små 25 millioner kroner, som ivorianeren angiveligt skulle koste.

Det taler for: Hvis det er rigtigt, at Kalou kun koster 25 millioner kroner, så er det ingen sag for Liverpool og Tottenham. Samtidig kunne de godt bruge en angriber, der kan supplere Suarez og Soldado med lidt flere mål.

Annonce:

Det taler i mod: Kalou er ikke, hvad han har været. Og det er måske også derfor, han nu spiller i Frankrig. Samtidig har Lille måske mere brug Kalou, end Liverpool og Tottenham har, da de to engelske klubber i forvejen råder over mange offensivspillere.Den tidligere Chelsea-spiller Salomon Kalou kan nu være på vej tilbage til engelsk fodbold. (Foto: AP/Michel Spingler)
Den tidligere Chelsea-spiller Salomon Kalou kan nu være på vej tilbage til engelsk fodbold. (Foto: AP/Michel Spingler)


Koke, Atletico Madrid

Mulig ny klub: Manchester United (kilde: Daily Mail)

Generelt: Koke bliver sammenlignet med Barcelonas Xavi. Og med god grund. Den lille, 21-årige spanier er boldsikker, målfarlig og lægger den ene målgivende afleveringer efter den anden. Han er af flere omgange blevet rygtet til Manchester United. Det rygte skal man ifølge Daily Mail tage seriøst, fordi der i United snart skal ske noget, hvis ikke David Moyes' egne tropper skal vende sig i mod ham.

Det taler for: United mangler en spilfordeler, der kan fodre Rooney og van Persie med målgivende afleveringer. Men vigtigst af alt mangler Moyes en mand, der kan binde spillet sammen mellem forsvar og angreb og lave noget overraskende fra den centrale del af banen.

Annonce:

Det taler i mod: Koke nyder stor succes med Atletico Madrid, der ligger på en delt førsteplads med Barcelona i La liga. Samtidig har Koke måske større udsigt til blive mester med Atletico og nå langt i Champions League i de kommende år.Atletico Madrids Koke er en af spansk fodbolds nye stjerner. Men han kan snart være fortid i det spanske. (Foto: AP/Dniel Tejedor)
Atletico Madrids Koke er en af spansk fodbolds nye stjerner. Men han kan snart være fortid i det spanske. (Foto: AP/Dniel Tejedor)


Mario Mandzukic, Bayern München

Mulig ny klub: Manchester United (kilde: Express)

Generelt: Mario Mandzukic er stor og stærk og kun 26 år. Og vigtigst af alt kan han lave mål. 12 stykker i 21 kampe denne sæson er det blevet til. Det får nu Arsenal og Manchester United til at kigge interesseret på kroaten, der ifølge Express kan blive overset i Bayern, fordi Pep Guardiola ofte spiller uden en egentlig angriber.

Det taler for: Mandzukic kan ryge på overskudslageret i Bayern München fra næste sæson, hvor Robert Lewandowski kommer til. Samtidig spiller træner Guardiola ofte uden en 'ægte' angriber og med en såkaldt 'falsk nier'.

Bayern afviser salg af stjerneangriber

Det taler i mod: Mandzukic leverer altid hårdt arbejde for Bayern, og han scorer samtidig mål. Derfor er tyskerne måske ikke villige til at slippe kroaten. Og hvis de er, så bliver det ikke billigt. For Mandzukic' kontrakt udløber først i sommeren 2016.Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: