Uroen breder sig i Uniteds omklædningsrum

Flere unavngivne spillere er ifølge engelsk avis ved at miste tilliden til manager David Moyes

Hmm. Der er nok at spekulere over som manager for Manchester United. (Foto: PA)
Hmm. Der er nok at spekulere over som manager for Manchester United. (Foto: PA)

David Moyes har fået lang snor og kredit i Manchester United, for det er naturligvis ikke nemt at tage over fra legendariske Sir Alex Ferguson og hans 26 år lange managerregime i storklubben.

Noget tyder dog på, at de seneste tre nederlag i træk har rystet de sejrsvante spillere i Uniteds omklædningsrum, og ifølge The Guardian er flere af dem nu ved at miste troen på Moyes projekt.

Skepticismen centrerer sig ifølge avisen omkring den stab, som Moyes tog med sig, da han startede i managerjobbet i sommer. Ud røg Fergusons trænerstab med blandt andre René Meulensteen, og ind kom en flok nye folk.

Ifølge The Guardians kilder tæt på klubben undrer flere spillere sig over den manøvre, da det ikke syntes nødvendigt at skifte så meget ud i en stab, der havde været med til at sikre klubben adskillige mesterskaber, inklusive 2013-mesterskabet, som blev vundet med 11 points forspring til nummer to.

Og eftersom Moyes ikke selv har vundet et eneste trofæ som manager, som han kan dunke spillerne i hovedet med, er tilliden tilsyneladende ved at være tyndslidt.

Transferrygter: United vil byde på Viktor Fischer

Både Danny Welbeck og Rio Ferdinand har offentligt kritiseret managerens udtalelser og dispositioner, mens Nemanja Vidic afviser at forlænge sin kontrakt og formentlig forlader klubben til sommer. Også Moyes ønske om at bringe sin tidligere Everton-back Leighton Baines til Manchester har skabt en vis modvilje, idet den nuværende venstre back, Patrice Evra, er blandt de mest populære i omklædningsrummet.

Men Sir Alex Ferguson må også tage sin del af ansvaret for den sløje sæson, skriver en af The Guardians kommentatorer, Daniel Harris, i en kommentar på hjemmesiden. Managerlegenden overlod en overvurderet trup til sin efterfølger.

- Siden dengang (2005, hvor United blev opkøbt), er hundredevis af millioner af pund sevet ud af klubben, og konsekvensen er en voldsomt underkvaliceret trup - hvilket Ferguson så typisk for ham gjorde til en af sine store triumfer. Ude af stand til at konkurrere med de største transferbudgetter, kompenserede han for en relativt svag startopstilling gennem en trup med variationsmuligheder og dybde, hvis resultater forbløffede mange kommentatorer.

- Men denne nye metode krævede så spidsfindige justeringer, at kun han kunne gøre det, hvorimod truppens kvaliteter nu består af de individuelle færdigheder, mener Daniel Harris.

United-stjerne forarger som selvmordsbomber