United legede med ilden mod Laudrup

Manchester United var længe om at komme i gang, men på en god anden halvleg vandt holdet alligevel over Swansea

Antonio Valencia scorede til 1-0 og grundlagde derfor sejren for Manchester United, der slog Swansea med 2-0. (Foto AP)
Antonio Valencia scorede til 1-0 og grundlagde derfor sejren for Manchester United, der slog Swansea med 2-0. (Foto AP)

Efter en solid præstation i anden halvleg, hvor Manchester United lignede 'sit gamle jeg' i glimt, trak David Moyes' mandskab sig sejrrigt ud af lørdagebs Premier League-møde mod Michael Laudrup og Swansea.

To scoringer af henholdsvis Antonio Valencia og Danny Welbeck gjorde udslaget efter sidebyttet, men inden anden halvleg tog sin begyndelse så det længe ud til, at United skulle lide et nyt pointtab.

For der er ikke meget, der er, som det plejer at være på Old Trafford i denne sæson.

Det tidligere så uindtagelig fort er ikke længere umuligt at belejre, og arenaen i Manchester udgør i bedste fald blot en gennemsnitlig hjemmebane i Premier League.

Under Sir Alex Ferguson var det utopi at forestille sig, et udehold som Swansea skulle sætte sig på spillet fra kampens start, men det var ikke desto mindre tilfældet denne lørdag, hvor Michael Laudrups mandskab lignede en flok, der havde stor tro på, at det kunne sikre sig den anden triumf på denne bane inden for få dage.

United-profil afviser intern splid

Og det kunne man dårligt bebrejde waliserne. For som det har været tilfældet i de seneste uger, så 18-årige Adnan Januzaj længe ud til at være den eneste, der kunne udgøre en reel trussel mod Laudrups mænd. Teenageren var da også manden bag hjemmeholdets farligste forsøg inden pausen, da hans frispark prellede af på overliggeren.

Ellers var det Swansea, der foruden en stor afbrænder fra hjemmeholdets Danny Welbeck, var mest pågående inden sidebyttet. Særligt Jonjo Shelvey var tæt på at passere David de Gea i flere omgange, men den tidligere Liverpool-spiller virkede ubeslutsom i sine afslutningsøjeblikke.

Kongekasse af Eriksen sikrede Tottenham-sejr

Chancer kom udeholdet dog frem til, og det til trods for at arbejdsbetingelserne for Swansea ellers lidt et lille knæk allerede efter 15 minutter, eftersom José Canas måtte lade sig udskifte med en skade. Skader og skudforsøg ændrede dog ikke på, at det forblev ved 0-0, da pausefløjtet lød.

Det var tilsyneladende kærkomment for United-spillerne at komme en tur i omklædningsrummet, for de rødblusede var som forvandlet, da anden halvleg tog sin begyndelse.

Et tungt prev blev belønnet allerede to mnutter inde i anden halvdel af affæren, hvor Januzaj smækkede et indlæg ind i boksen. Her dukkede Kagawa op med et hovedstød, som Swansea-keeper Tremmel blot kunne halvklare, og det takkede Alex Valencia for ved at score til 1-0 på riposten.

TV: Se Uniteds hurtige scoring efter pausenHer tænder Antiono Valencia op under United

Det gav på en og samme tid ro og lidenskab hos de hårdtprøvede Manchester United-spillere og kort efter var det igen tid til at finde de smil frem, som har været i vinterhi her i januar.

Patrice Evra valgte efter et fremtød at trykke af fra distancen, og takket være en afretning af Danny Welbeck kunne sidstnænvte notere sig for sit ottende Premier League-mål i denne sæson.

Målet punkterede opgøret en smule, og den sidste halve time blev en rodet omgang, hvor United naturligvis fremstod tilfredse med situationen, mens Swansea havde svært ved at etablere et pres.

På bænken havde Laudrup ikke meget at skyde med, og det bar afslutningen præg af. Tilbage stod facit, at udeholdet ikke formåede at gentage succesen fra forrige weekend.

Solskjær tabte i Premier League-debut

I stedet kunne David Moyes glæde sig over en tiltrængt sejr og lidt arbejdsro.

De tre point sørger for, at Untied holder snor i ligaens subtop, mens Michael Laudrup omvendt må sande, at nedrykningstregen kun er tre point væk.