Eriksen smadrede Laudrup

Den danske landsholdsspiller lagde op til mål, da Tottenham vandt 3-1 over Laudrups kriseramte Swansea

Christian Eriksen lagde op til Emmunel Adebayors føringsmål til 1-0 for Tottenham. Nu har danskeren scoret tre mål og leveret to assist i de seneste fem kampe: (Foto: PA)
Christian Eriksen lagde op til Emmunel Adebayors føringsmål til 1-0 for Tottenham. Nu har danskeren scoret tre mål og leveret to assist i de seneste fem kampe: (Foto: PA)

SWANSEA (Ekstra Bladet): Christian Eriksen lagde grundstenen til Tottenhams optur mod Michael Laudrup. Øjeblikkets varmeste dansker i Premier League smækkede efter en halv time et fremragende indlæg ind i panden af Emmanuel Adebayor, der tæt under mål kunne heade 1-0 målet i nettet bag Gerhard Tremmel.

Christian Eriksen sagde tak for sidst til Emmanuel Adebayor, der sidste weekend stod bag oplægget til Eriksens 1-0 træffer mod Crystal Palace. Og de to umage fodboldvenner er ved at danne et af ligaens giftigste offensive duoer.

Se Christian Eriksens oplæg herunder eller over artiklen

TV: Se Eriksens assist til Adebayor

Oplægget blev helt afgørende for kampens forløb. Pointen understreget af, at det såmænd var Tottenhams første afslutning i kampen.

Michael Laudrups knægte startede kampen fremragende. Midtbane-dynamoen Jonjo Shelvey havde alene inden for de første ti minutter tre kvalificerede afslutninger. I samme periode slap Spurs-keeper Hugo Lloris ustraffet fra at fumle med bolden i en situation, hvor Wayne Routledge burde have været mere vågen.

Se også: Tottenham-ekspert: Nu er Eriksen nøglespiller

Tottenham jagtede skygger rundt på banen. Men den gode periode endte uforløst. En albue fra Emmanuel Adebayor mod Jonjo Shelvey blev ikke spottet af dommer Martin Atikinson, der heller ikke så et ret åbenlyst skub fra Spurs-anfører Michael Dawson i ryggen på Wilfired Bony i straffesparksfeltet.

Og da Wilfried Bony til sidst buldrede bolden mod overliggeren, så var det nærmest underordnet at skudstiatistikken efter en halv time sagde 7-0. Det var dømt til at gå galt, hvilket Eriksen så understregede bare sekunder senere med oplægget til 1-0.

Anden halvleg udviklede sig til en magtdemonstration fra Tottenham, hvor især Emmanuel Adebayor gav Swansea kæmpe problemer. Og der kunne ikke indvendes noget som helst mod at det både blev 2-0 og 3-0. Moussa Dembéle burde tilmed også have scoret på en friløber.

Se også: Eriksen tilbage i smørhullet

Swanseas bedste på dagen, Wilfried Bony, fik pyntet til 3-1. Og dermed dukkede tanken atter op... hva nu hvis det mål var kommet i Swanseas gode periode.

Men Michael Laudrup må belave sig på at foråret står på skadesbehandling og nedrykningskamp. Eriksen kan drømme anderledes og mere lokkende drømme.

0 kommentarer
Vis kommentarer