Mandagens transferrygter: Premier League-klub vil have Brøndby-spiller

Simon Makienok er en af mange spillere, som rygtes til Premier League. Se de seneste transferrygter fra Europa her

Simon Makienok rygtes igen til Premier League. (Foto: Lars Poulsen)
Simon Makienok rygtes igen til Premier League. (Foto: Lars Poulsen)

Mens januarudsalget i detailhandlen er ved at være forbi, er de europæiske fodboldklubber først nu begyndt på at sende tilbud og forespørgsler til hinanden. Tegnebøgerne er kommet frem fra deres vinterhi, og flere profilerede navne meldes vej til nye adresser rundt omkring på kontinentet.

Og det er ikke kun de helt store udelandske navne, der bliver bragt på banen. Danmark har i flere år leveret spillere til de store ligaer, og 2014 ser ikke ud til at blive en undtagelse.

I sommer var det Andreas Cornelius, der tog turen til Premier League, og nu kan en ny angriber meget vel snart tage ud på samme rejse. Nedenfor giver Ekstra Bladet dig overblikket over de mest interessante transferrygter på denne mandag.

Simon Makienok, Brøndby(Foto: Lars Poulsen)

Interesserede klubber: Crystal Palace (kilde: Daily Mail)

Situation: Angriberen har været en af Brøndbys bedste i efterårssæsonen, og han har dermed blot bygget på det niveau, som gjorde ham til en ombejlet herre allerede i sommerpausen. Dengang accepterede Makienoks arbejdsgiver en bud fra russiske Terek Grozny, men det takkede hovedpersonen selv pænt nej til.

Det taler for: Makienok har længe ytret, at han gerne vil til England og spille. Det er heller ikke så underligt, da den hårde og kontante spillestil i Storbritannien burde passe den høje angriber godt. Crystal Palace har tidligere været nævnt som en mulig destination for landsholdsspilleren, og Tony Pulis, der er kommet til klubben som ny manager fra Stoke, er kendt for at have stor tiltro til hovedstødsstærke typer. Spørg bare Peter Crouch om det.

Det taler imod: Crystal Palace har i de seneste kampe præsteret fornuftigt, og pointene er begyndt at tikke ind på kontoen. Derfor vil det virke mærkværdigt, hvis Tony Pulis begynder at ændre meget på startformationen. Tilmed har han i Marouane Chamakh allede en angriber, der begår sig fornemt i luftrummet og desuden har vist sig målfarlig i denne sæson.

Domenico Berardi. Juventus (Sassuolo)(Foto: AP)

Interesserede klubber: Werder Bremen (Kilde: Bild)

Situation: Domenico Berardi er et af de varmeste navne i Serie A, efter han i denne sæson har markeret sig stærkt for Sassuolo, som han aktuelt er udlejet til fra Juventus. Den 19-årige italiener blev rost til skyerne i forrige weekend, efter han scorede fire mål, da oprykkerne overraskende besejrede AC Milan med 4-2.

Det taler for: Selvom kantspilleren har imponeret i denne sæson, vil han få mere end vanskeligt ved at etablere sig som fast mand i Juventus, hvor konkurrencen er utrolig hård. Et endnu større problem er dog, at Berardi som offensiv fløj ikke umiddelbart passer ind i Antonio Contes foretrukne spilsystem, hvor kantspillerne typisk er uddannet til at være habile i det defensive arbejde. Det samme kan ikke siges om taktikken i Werder Bremen, hvor italieneren ville kunne gå direkte ind på holdet – skræddersyet til startopstillingen som stjerne.

Det taler imod: Hvorfor forlade en mesterklub i fremgang til fordel for en traditionsklub i frit fald? Werder Bremen er langt fra fordums styrke og frister aktuelt en tilværelse i bunden af Bundesligaen. Defensiven er hullet som en si, og derfor virker det ikke umiddelbart oplagt at forstærke sig på de forreste pladser som det første.

Se også: Wolfsburg henter belgier i Chelsea

Mohamed Salah, Basel(Foto: AP)

Interesserede klubber: Liverpool (Kilde: Liverpool Echo)

Situation: Basel-stjernen er for længst vokset sig for stor til den schweiziske liga, og efter en række fornemme præstationer i Champions League har de europæiske sværvægtere fået øjnene op for den vævre kantspiller.

Det taler for: Egypteren har opnået, hvad han kan i Schweiz, og han utvivlsomt klar til at tage skridtet op på en af de store scener i Europa. England er et godt bud i denne sammenhæng, eftersom den hurtige fløjspiller tidligere har vist sig frem med stor succes mod Chelsea i Champions League. Således har han bevist, at han kan begå sig mod de fysisk stærke tophold i denne liga. I Liverpool har man i denne sæson haft god erfaring med at indspille den lille og hurtige kreatør Philippe Coutinho, og derfor virker Salah som et godt supplement i offensiven.

Det taler imod: Liverpool ønsker angiveligt kun at smide syv millioner pund for Salah, og det beløb stemmer ikke overens med den pris, Basel har udset sig. Den schweiziske klub er i en lukrativ position i denne sammenhæng, eftersom Liverpool ikke menes at være den eneste klub, der har egypteren i kikkerten.

Se også: Vucinic' agent på vej til Arsenal

Yohan Cabaye, Newcastle United(Foto: AP)

Interesserede klubber: Paris Saint Germain (Kilde: The Telegraph)

Situation: Den franske kreatør har været i topform i denne Premier League-sæson, hvor han kan tildeles en stor del af æren for, at Newcastle blander sig i den øverste halvdel af tabellen. Den slags er ikke gået ubemærket hen, og i midtbanespillerens hjemland har præstationerne særligt givet genlyd. Her har Paris Saint Germain senest meldt sig på banen.

Det taler for: Et skifte til den franske hovedstad vil med al sandsynlighed sikre Cabaye en plads i Champions League i næste sæson. Tilmed vil han få gode muligheder for at blive del af et mandskab, der hvert år kæmper med om mesterskabet i den franske liga. Læg dertil en solid lønforhøjelse, og du har oplagte bevæggrunde for et skifte. Flere medier melder, at det er et spørgsmål om timer, før franskmanden sætter pennen til papiret i Paris.

Det taler imod: Yohan Cabaye vil ikke være lige så sikker på en startplads hos de franske mestre, som han er i Newcastle. Det kan være et sats at tage til Paris med under seks måneder til VM, hvor han aktuelt er udset til en nøglerolle for Frankrig. Dette er næppe tilfældet, hvis spilletid bliver en mangelvare i byernes by.

Se også: United-flop på plads i Fiorentina

Lacina Traore, Monaco(Foto: AP)

Interesserede klubber: Everton (kilde: BBC Football)

Situation: Den tårnhøje angriber er netop kommet til AS Monaco fra Anji, hvor han var en af få tilbageværende profiler efter det økonomiske kollaps. Sådan er det ikke i fyrstedømmet, hvor pengene er mange og profilerne det samme. Derfor meldes han nu på vej væk på en lejekontrakt.

Det taler for: Med udsigten til at skulle kæmpe mod Radamel Falcao og formstærke Emmanuel Riviére om en startplads i Monaco, virker det usandsynlig at Lacina Traore går en halvsæson med mange spilleminutter i møde. Noget mildere er konkurrencen i Everton, hvor Romelu Lukaku ganske vidst har haft en flot sæson, men alternativerne til belgieren samtidig er til at overse.

Det taler imod: Alt andet end lige vil det være lettere for Lacina Traore at markere sig i den franske liga, hvor niveauet er lidt lavere end den engelske. Som type minder han desuden meget om Lukaku, og derfor synes Everton ikke umiddelbart at være den oplagte destination, såfremt et lejeophold i det engelske skulle være aktuelt.

Se også: Stephan A. skal igen have ny træner

0 kommentarer
Vis kommentarer