Annonce:
Annonce:

Tæt på den værste straffesparkskonkurrence nogensinde

Det var ren ynk, da Manchester United onsdag brændte og brændte fra straffesparkspletten. Men de tager ikke prisen som det værste nogensinde

Adnan Januzaj ærgrer sig ovenpå sit brændte straffespark. (Foto: AP)
Adnan Januzaj ærgrer sig ovenpå sit brændte straffespark. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Det var ren nedtur for Manchester United onsdag aften.

Det kriseramte hold tabte sammenlagt til Sunderland i Capital One Cup'ens semifinale og formåede samtidig at brænde det ene straffespark efter det andet.

Sunderland var ikke meget bedre. Af 10 sparkede straffespark, var det kun tre, der nåede ind i rusen. Derfor vandt Sunderland 2-1.

- Vores straffespark var elendige. Jeg ved, at det var direkte uheldigt, det mål der blev scoret mod os, men vi spillede ikke godt nok. Vi kom med friske spillere og havde chancen for at lukke kampen. Men jeg må gentage, at vi bare ikke spillede godt nok, sagde manager David Moyes.

Drama da United blev slået ud af Liga Cup

Englænderne ømmer sig dagen derpå over den miserable indsatse fra 11 meter-pletten.

Men fat mod! Det har været meget værre, selvom flere engelske aviser retorisk spørger, om det er verdens dårligste straffesparkskonkurrence.

Svaret er et klart nej!

Annonce:

Vi kan åbne med Europa Cup-finalen for mesterhold i 1986, hvor FC Barcelona tabte 2-0 til Steaua Bukarest. Efter straffesparkskonkurrence. Spanierne brændte fire - og rumænerne to spark. Alle seks blev i øvrigt reddet af målmændene Duckadam og Urruti.

Drengekamp tager rekorden
Efter et par minutters brainstorm på redaktionen mindes vi desuden den finske pokalfinale i 1985 mellem Haka Valkeakoski og HJK Helsinki. 2-2 stod der efter 120 minutters spil, og så begyndte mareridtet.

Nissinen, Rantanen, Huoviala, Nieminen, Mäkelä, Palmroos og Vilen brændte, inden Dahllund fik scoret. Siden brændte Schutschkoff og Linna også, inden Haka kunne tage sejren på 2-1. Ni ud af 12 straffespark blev brændt.

Copa Libertadores-semifinalen i 1990 mellem Olimpia fra Paraguay og colombianske Atlético Nacional bør også lige nævnes. Her spillede den legendariske målmand René Higuita hos Nacional en væsentlig rolle med hele fire redninger på seks forsøg. Hans kollega Almeida pillede også fire forsøg. I alt blev der brændt otte af 12 forsøg.

Men det bliver værre, skriver Daily Mail. Det bliver meget værre.

Annonce:

Avisen refererer til kampen mellem de to U10-hold (og her må vi indskyde, at vi er absolut begejstrede over, at det er lykkedes at opstøve resultatet) Mickleover Lightning Blue Sox og Chellaston Boys i Derby Community Cup i januar 1998. Blue Sox vandt 2-1 - efter i alt 66 straffespark!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: