Mandagens transferrygter: United og Chelsea i talentkrig

Manchester United og Chelsea ligger i vild budkrig på stortalentet Luke Shaw

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Luke Shaw, Southampton

Interesserede klubber: Manchester United, Chelsea ( kilde: Daily Telegraph)

Situationen: Patrice Evra (United) og Ashley Cole) har gennem en lang årrække været de suverænt bedste venstrebacks i Premier League. Tiden er dog en ubarmhjertig modstander, og tiden på topniveau er mere eller mindre rindet ud for begge spillere. Derfor skal der hentes nye kræfter til den plads hos begge klubber, og både David Moyes og José Mourinho har sat alle sejl mod havnebyen Southampton og deres 18-årige stortalent Luke Shaw, der sidder godt fast på venstrebackpladsen hos The Saints. Leighton Baines kunne have været en mulighed i begge klubber, men han har netop forlænget sin kontrakt med Everton frem til sommeren 2018.

Det taler for: Er man i Luke Shaws fodboldstøvler, så er det noget nær et drømmescenarie at have to af Englands helt store klubber ude i en budkrig om ens underskrift på en kontrakt. Han kan bare læne sig tilbage og se, hvem der er mest interesseret i at have ham tilknyttet og love ham spilletid, så han kan være med på topniveau og spille om titler på både nationalt og europæisk plan.

Chelsea har dog nok en lille fordel, da Luke Shaw er vokset op som Chelsea-fan, og som barn spillede han i klubben. Han blev dog ikke tilbudt en plads på klubbens akademi.

Det taler imod: Det er de færreste storklubber, der bare smider en 18-årig på holdet som fast mand i Premier League. Derfor kan Luke Shaw foretrække at blive i Southampton, hvor han igen i denne sæson er en af de første på holdkortet. Spilletid er lig med udvikling, og med en sæson mere i Southampton vil han modnes endnu og blive endnu bedre.

Yohan Cabaye, Newcastle

Interesseret klub: Paris Saint-Germain ( kilde: Sky Sports)

Situationen: Den franske midtbanestjerne Yohan Cabaye imponerer igen i denne sæson for Newcastle. Talentet og evnerne rækker langt længere end til den nordengelske klub, og som 28-årig er han i sin karrieres guldår. Det har flere klubber set og derfor smidt snøren ud efter ham. Manchester United er han blevet rygtet til igen og igen, men eneste klub, der har smidt et konkret bud på bordet, er de franske mestre fra Paris Saint-Germain. Buddet på 126 millioner kroner blev dog pure afvist af Newcastle, men nu siger rygterne, at franskmændende vil vende tilbage med et bud på 180 millioner kroner. Spørgsmålet er så, om Newcastle kan sige nej til så mange penge?

Det taler for: Zlatan. Cavani. Thiago Silva. Lavezzi. Det bliver ikke meget større i Europa lige nu end at trække den franske hovedstadsklubs trøje over hovedet. Kun de bedste af de bedste bruger de arabiske ejere penge på, og få dét kvalitetsstempel sat i panden er ikke mange forundt. At lønkronerne så også vil blive mangedoblet, gør nok ikke interessen i at skifte til hjemlandet mindre for Cabaye.

Det taler imod: Ikke rigtig noget, vel? Det er vel kun Newcastle, der kan bremse den transfer - eller hvis Cabaye hellere vil blive i Premier League.

Toni Kroos, Bayern München
Marco Reus, Borrusia Dortmund

Interesseret klub: Manchester United ( kilde: Metro)

Situationen: Toni Kroos er en af Bayern Münchens mest spilintelligente spillere, men han kommer ofte til at fremstå anonym og 'usexet' på et hold bestående af stjerner som Arjen Robben, Franck Ribéry, Mario Götze, Philip Lahm og så videre. Indkøbet af Thiago Alcantara fra FC Barcelona og Mario Götze i Dortmund til den offensive plads på midtbanen kan give udfordringer i forhold til spilletid.

For Marcus Reus er det ikke spilletiden, det halter med - det er mere Dortmund som hold. De ellers så sprudlende og offensive tyskere kan slet ikke få det til at køre i denne sæson, og halser hele 14 point efter de forsvarende mestre fra Bayern München, der endda har spillet en kamp færre. Kun to af de sidste otte kampe i Bundesligaen er endt med en sejr til Dortmund, og Reus kan måske have brug for en ny udfordring. Den kunne altså ligge i den røde del af Manchester, hvortil han ofte har været rygtet i dette transfervindue.

Det taler for: I sidste spillerunde i Bundesligaen mødtes Bayern München og Borussia Mönchengladbach, en kamp som Manchester United-manager David Moyes på stadion sammen med Toni Kroos' agent. United har allerede hentet Juan Mata, men Moyes er interesseret i at forstærke sin offensive midtbane betragteligt.

Søndagens transferrygter: Cardiff-konkurrent til Cornelius

Marco Reus er en angriber med en speed, en evne for lynhurtige kombinationer og en fantastisk teknik. Han kan spille alle pladser i den forrste linje og tilføre en tiltrængt fleksibilitet i manchester United forreste kæde.

Det taler imod: Bayern München er verdens måske bedste klubhold lige nu, og det kan være svært at sige farvel til noget, der minder om en garanti for titler og trofæer, noget af det en fodboldspiller vægter højest. Det niveau er Manchester United ikke i nærheden af at have, så det vil alt andet lige være et skridt ned for Toni Kroos.

Marco Reus er en af de bærende kræfter hos Dortmund, og det vil være et kæmpe tab for Jürgen Klopp, hvis han skal sige farvel til Reus efter sommerens slag af Mario Götze og den forestående sommers farvel til Robert Lewandowski. Derfor vil de formentlig gøre alt, der står i deres magt, for at holde på Reus.