Her er de vildeste panik-transfers

Købskarrusellen kan pludselig komme i voldsomme omdrejninger på vinduets sidste dag, og i 2011 gik den helt i selvsving med Fernando Torres som dyreste passager

Fernando Torres slår alle rekorder for en transfer på vinter-vinduets sidste dag, da han i 2011 skifter fra Liverpool til Chelsea for godt 450 millioner kroner (Foto: AP)
Fernando Torres slår alle rekorder for en transfer på vinter-vinduets sidste dag, da han i 2011 skifter fra Liverpool til Chelsea for godt 450 millioner kroner (Foto: AP)

Panikken kan brede sig, og prisen kan følge med, når et transfervindue går ind i sit sidste døgn.

Sælgende klubber kan gamble til den sidste time, mens villige købere i hård konkurrence kan presse hinanden til grænsen af det vanvittige for at lande det sidste, spektakulære stjerne-indkøb.

Den 31. januar har budt på mange eksempler, og ingen i England glemmer den dato i 2011, hvor alt pludselig gik shop-amok, og navne som Fernando Torres, Andy Carroll, Luis Suarez og David Luiz pludselig blev handlet for samlede 130 millioner pund (næsten 1.2 milliard kroner) med Liverpool og Chelsea som spenderende aktører.

Her følger en Top Ti-liste over de mest spektakulære sidste-dags handler med engelske klubber involveret, som Daily Mail har opgjort.

2011: Fernando Torres, fra Liverpool til Chelsea, 50 mio. pund

Rygterne om det utænkelig klubskifte havde kørt nogen tid, men først på sidste dag, trak Roman Abramovich det store læder frem. Godt 450 mio. kroner kostede det at hente spanieren.

Det skubbede til købskarrusellen, og Liverpool brugte straks de 35 mio. pund på Newcastles Andy Carroll. De første 22.8 mio pund var allered brugt på Suarez.

Der er næppe tvivl om, hvem af de de tre forwards, der siden har givet mest valuta for pengene.Arshavin fik hurtigt lukket munden på de kritikere, der mente, han var for dyr (Foto: AP)
Arshavin fik hurtigt lukket munden på de kritikere, der mente, han var for dyr (Foto: AP)


2009: Andrey Arshavin, fra Zenit til Arsenal, 13 mio. pund

Der var hurtigt smæk for skillingen, og Arshavin scorede eksempelvis fire mål mod Liverpool er par måneder senere. Siden famlede stjernen lidt og vendte tilbage til Skt. Petersborg.Dyre Samba nåede også at spille i Blackburns trøje (Foto: AP)
Dyre Samba nåede også at spille i Blackburns trøje (Foto: AP)


2013: Christopher Samba, fra Anzhi til Queens Park Rangers,12.5 mio. pund

Et vildt år for Samba, der blev solgt tilbage til næsten samme pris og siden rejste videre til Dinamo Moskva. QPR rykkede i øvrigt ud.Alves blev præsenteret med pomp og pragt på Riverside Stadium i 2008 (Foto:AP)
Alves blev præsenteret med pomp og pragt på Riverside Stadium i 2008 (Foto:AP)


2008: Afonso Alves, fra Heerenveen til Middlesbrough, 11mio. pund

2003: Jonathan Woodgate, fra Leeds til Newcastle, 9 mio. pund

2010: Adam Johnson, fra Middlesbrough til Manchester City, 7 mio. pundKlubnomaden Anelka er blevet handlet dyrt mange gange. Her er han trukket i Chelsea-trøje (Foto: AP)
Klubnomaden Anelka er blevet handlet dyrt mange gange. Her er han trukket i Chelsea-trøje (Foto: AP)


2005: Nicolas Anelka, fra Manchester City til Fenerbahce, 7 mio. Pund

2012: Kevin de Bruyne, fra Genk til Chelsea, 6.7 mio. pund

2007: Matthew Upson, fra Birmingham til West Ham, 6 mio. pundJermain Defoe blev med et kort mellemspil i Portsmouth hængende på White Hart Lane, men rejser nu videre til Canada (Foto: AP)
Jermain Defoe blev med et kort mellemspil i Portsmouth hængende på White Hart Lane, men rejser nu videre til Canada (Foto: AP)


2004: Jermain Defoe, fra West Ham til Spurs, 7 mio. pund + Bobby Zamora

HUSK DU KAN FØLGE TRANSFERDEADLINE-DAGEN LIVE HER

0 kommentarer
Vis kommentarer