Laudrup fyret i Swansea

Tirsdag aften fik danskeren en fyreseddel

(Foto: Nigel French/AP)
(Foto: Nigel French/AP)

Sidste år var Michael Laudrup folkehelt i Wales. Danskeren overtog tøjlerne fra Brendan Rodgers med succes og førte Swansea til klubbens første pokaltriumf.

Som månederne gik, kalenderen viste 2014, og et hårdt, men skuffende juleprogram betød, at Swansea pludselig befandt sig faretruende tæt på nedrykningsstregen i Premier League fik klubbens ledelse nok.

Efter et møde tirsdag fik Michael Laudrup besked om, at Swanseas og danskernes veje skilles.

- Det er en beslutning, vi har taget modvilligt. Men den er taget i klubbens og supporternes bedste interesse, udtaler klubbens bestyrelsesformand Huw Jenkins i en pressemeddelelse på Swanseas hjemmeside.

- Det er første gang i næsten ti år, at klubben har skilt sig af med en manager på denne måde, men vi var nødt til at fjerne den konstante usikkerhed omkring klubben og Michaels fremtid hos os på længere sigt.

- Jeg havde et møde med Michael i dag for at gøre et sidste forsøg på at støtte ham og finde en måde til at forbedre mandskabet, så vi kunne sikre de resultater, vi har brug for over de sidste 14 Premier League-kampe.

- Men efter at have tænkt længe over det, følte jeg, at det ikke var sandsynligt, at vi kunne skabe et stabilt miljø i klubben, som ville lade os vende tilbage til det basale og sikre det stabile niveau, som har tjent Swansea så godt de senere år.

Laudrup uenig med bossen: Forholdet brudt sammen

- Nu må vi lægge usikkerheden bag os og sammen som en fodboldklub bevæge os fremad, mens vi takker Michael for det arbejde, han har udført over de seneste 18 måneder og ønsker ham al godt i fremtiden, udtaler Huw Jenkins.

Forsvarsspilleren Garry Monk overtager trænergerningen sammen med den nuværende førsteholdstræner Alan Curtis. Monk er 34 år gammel og i gang med sin tiende sæson i Swansea, men har været skadet siden september.

Swansea har haft en skuffende sæson i Premier League, hvor det efter 24 kampe kun er blevet til seks sejre. Afstanden til en placering under stregen er efter weekendens nederlag til West Ham blot to point.