Syg United-spiller reddet af operation

Darren Fletcher lider af en sjælden tarmsygdom, men en operation har fået ham tilbage på banen efter et par års kamp

Darren Fletcher jubler over en scoring i november sidste år (Foto: AP)
Darren Fletcher jubler over en scoring i november sidste år (Foto: AP)

Darren Fletcher stoppede i slutningen af 2011 sin karriere midlertidigt, da en sjælden tarmsygdom afholdt ham fra at kunne træne og spille fodbold. Men to år senere er han tilbage på banen og kigger nu tilbage på tiden som sygdomsramt fodboldspiller.

- Du kan løbe på toilettet 10, 20, 30 gange om dagen og tabe en masse blod. Jeg endte på hospitalet et par gange med et drop. En operation har gjort mig i stand til at være her i dag. Jeg er meget heldig.

- Jeg kan huske, da jeg første gang blev diagnosticeret, at jeg var meget ligegyldig omkring det. Når jeg ser tilbage nu, var det meget umodent. Men som professionel fodboldspiller i Premier League for Manchester United følte jeg mig på toppen af verden. Jeg følte mig urørlig, siger Darren Fletcher om sygdommen til BBC.

Der skulle en operation til at stoppe sygdommen, og den fik han i januar 2013. Siden har han kæmpet sig tilbage på banen, hvor han nu igen er i spil til startpladser hos David Moyes.

- Operationen var en succes, og jeg har det bedre nu. Jeg lever et normalt liv og er tilbage at spille fodbold.

- Der er ingen garantier ved operationer, men det har gjort mig i stand til at komme tilbage at spille fodbold for Manchester United og have det godt, siger Fletcher.

Han glæder sig især over, at han fik åbnet op for tabuet. Slap for at skulle lyve. At finde på historier om sin manglende tilstedeværelse på træningsbanen.

- Jeg forholdt mig stille indtil omkring 2011 eller 2012, fordi det ikke er noget du snakker om generelt - symptomerne af ulcerative colitis. Min nærmeste familie og venner kendte til det, men ingen andre i klubben vidste noget.

- Det var svært at opfinde historier om, hvorfor jeg ikke var til træning, hvorfor jeg så sløj ud, hvorfor jeg havde det skidt, hvorfor jeg skyndte mig på toilettet. Generelt bare at lyve folk op i ansigtet. Da jeg begyndte at snakke om det og gøre det offentligt kendt, var det sådan en forløsning. Det er det bedste, jeg har gjort.

0 kommentarer
Vis kommentarer