Laudrup får kæmpe pengepose for fyring

Michael Laudrup er fyret i Swansea, men det bliver ikke gratis for den walisiske klub

Michael Laudrup (Foto: AP)
Michael Laudrup (Foto: AP)

Det var ikke kun sportslige overvejelser, Swansea-boss Huw Jenkins måtte igennem, da han tirsdag besluttede sig for at fyre sin danske manager, Michael Laudrup.

For den walisiske klub må ifølge den engelske avis 'Mirror' punge op med 4,5 mio. pund (cirka 40 mio. kr.) for at lade Laudrup gå før tid. Et anseeligt beløb for den lille walisiske klub, der hidtil har en transferrekord på cirka det dobbelte - i øvrigt sat af Michael Laudrup for købet af Wilfried Bony.

Men Huw Jenkins besluttede sig altså for, at det i den sidste ende var en bedre løsning at få Michael Laudrup ud med det samme, fremfor at vente og se, om danskeren ikke smuttede til sommer.

Se også: Engelske medier: Derfor måtte Laudrup ud

De dårlige resultater på banen - senest med 2-0 nederlaget mod West Ham - var end ikke den primære årsag til, at Swansea reagerede med det samme.

Michael Laudrup havde skabt så mange problemer rundt om i klubben, at Huw Jenkins til sidst ikke så andre muligheder. Og midt i det hele tog Michael Laudrup afsted på en miniferie til Paris og gav spillerne fri i to dage. Inden den vigtige kamp mod de walisiske rivaler fra Cardiff.

Det blev kulminationen på en række hændelser, der til sidst blev for meget. Danskeren havde mistet sit omklædningsrum melder flere, og ifølge Mirror skulle dele af truppen være gået til ledelsen med klager over deres manager.

Se også: Chokeret Laudrup-ekspert: Det må være hans egen skyld

Spillerne følte, at de var nødt til at motivere sig selv, og at træningen var for slap og uden disciplin. Sådan som Laudrups stil altid har været kritiseret for at være.

Efter sidste års succes med sejr i Liga Cup'en - Swanseas første trofæ nogensinde - forhandlede Laudrup en ny kontrakt på plads. Den indeholdt bla. en frikøbsklausul på 90 mio. kr., hvis store klubber skulle komme og banke på. I stedet ender Swansea med at betale 40 mio. kr. for at få danskeren ud.

- Det er første gang i næsten 10 år, at klubben har endt samarbejdet med en manager på denne måde, men vi var nødt til at fjerne den konstante usikkerhed, der var om klubben og Michaels langsigtede arbejde med os, sagde Huw Jenkins efter fyringen tirsdag.

Se også: Swansea-fans i chok: Hvad helvede sker der!?

- Jeg havde et møde med Michael i dag (tirsdag, red.) i et sidste forsøg på at støtte ham og etablere en måde, hvorpå vi kunne forbedre teamet omkring holdet og sikre de resultater, vi har brug for i de sidste 14 Premier League-kampe.

- Men efter at have tænkt længe og grundigt over den bedste løsning fremadrettet følte jeg, at det var usandsynligt, at vi kunne skabe et stabilt fundament i klubben, der kunne få os på ret kurs og sikre de præstationer på det niveau, som Swansea har præsteret over de senere år, lød det fra bestyrelsesformand Jenkins.

Bestyrelsesformand i Swansea Huw Jenkins (tv.) og Michael Laudrup ved ansættelsen af danskeren tilbage i 2012. (Foto: PA) Sport og Spil Sådan blev han slagtet: Laudrup kæmpede for livet

0 kommentarer
Vis kommentarer