20 vanvittige minutter smadrede Arsenal

Arsenal lignede alt andet end Premier Leagues tophold, da de blev kørt rundt af Liverpool på Anfield

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Uvirkeligt. Bizart. Rystende - eller bare en fantastisk fodboldoplevelse. Liverpool tog imod Arsenal med alt andet end åbne arme og spillede Premier Leagues tophold mere end seks fod ned under Anfields græstæppe med en sejr på 5-1.

54 sekunder. Længere skulle Martin Skrtel ikke bruge for at bringe Liverpool i front i topbraget.

Små otte minutter senere slog slovakken så til igen og bragte Liverpool foran 2-0, hvorfor det ikke blev til både 3-0 og 4-0 i minutterne efter, må fodboldguderne vide. Daniel Sturridge og Luis Suarez havde kæmpe chancer, men det blev ved de to mål.

Se Skrtels mål her
TV: Er Skrtel på vej mod hattrick mod Arsenal?

Derefter tog hjemmeholdet sig en lille blunder og tillod sig en scoringspause - på hele otte minutter.

Herefter pillede Liverpool endnu engang Arsenal-forsvaret fra hinanden, hvor Suarez endte med at spille Raheem Sterling fri foran mål, og englænderen svigtede ikke.

Det gjorde Sturridge heller ikke fire minutter senere, da han fik en perfekt timet aflevering i dybden fra Coutinho. De gulklædte gæster kunne ikke følge Liverpool-angriberen, der usvigeligt sikkert udplacerede Szczesny i målet.

Se afleveringen og målet her
TV: Coutinhos GUDEpasning river Arsenal midt over

Med 20 minutter rundet og en føring på 4-0, kom der lidt mere ro på. Eller, det var mest fra Liverpools side, for Arsenal lignede stadig et hold, der ikke var vågnet fra middagsluren.

Inden da havde Liverpool-spillerne jagtet hver eneste bold, hver eneste aflevering, hver eneste Arsenal-spiller med læderet ved fødderne, som gale. Det pres var hovedårsagen bag den store og hurtige føring, og det havde Arsenal intet svar mod. Og da de heller ikke kunne spille sig til chancer, når Liverpool skruede ned for tempoet, var et enkelt skud udenfor rammen det eneste, som Wengers rystede mandskab fik ud af de første 45 minutter.

Havde Arsenal håbet på et mirakel og et comeback efter pausen, så blev det et håb, der kun levede i seks minutter. Så var Liverpool nemlig på 5-0.

Se også: Daniel Agger vender tilbage i næste uge

Arsenals bagkæde stod meget højt i et forsøg på at presse Liverpool, og det udnyttede Sterling til at stikke i dybden og i to forsøg øge føringen.

Bendtner måtte sidde og håbe på lidt spilletid og muligvis et Arsenalhold, der ville begynde at hælde nogle bolde ind i feltet i håb om at pynte på resultatet, men efter 60 minutter var det Podolski, Rosicky og Gibbs, der kom ind for Giroud, en helt anonym Özil og Monreal, så heller ingen spilletid til Bendtner i denne omgang.

Det hjalp dog ikke synderligt, og Liverpool fortsatte med at kreere - og misbruge - chancer. Den kunne med lidt mere held og præcision have stået 10-0 til hjemmeholdet, og det havde såmænd ikke været et mål for meget.

Se også: Arsenal-legende: Vil du være en joke for evigt, Bendtner?

Der skulle dog komme et lille plaster på det åbne Arsenal-kødsår i form af et straffespark, som Arteta sikkert satte ind, efter Steven Gerrard nedlagde Oxlade-Chamberlain i feltet.

Det var dog en ringe trøst for et Arsenal-mandskab, der blev udstillet på alle pladser i dagens opgør, hvor kun - hvor paradoksalt det end kan lyde - målmand Szczesny kunne være nogenlunde tilfreds med sin indsats.

Liverpools indsats bliver ikke mindre imponerende af, at Arsenals forsvar inden dagens kamp kun havde lukket et mål mere ind end Manchester City, der har ligaens pt. bedste forsvar. Arsenal har stadig det næstbedste forsvar, om end de er noget længere fra City efter dagens klare nederlag.

0 kommentarer
Vis kommentarer