Presset vokser på dovne Özil

Rekordkøbet Mesut Özil er ifølge en engelsk Arsenal-ekspert brændt ud efter en lynstart på livet i London. I aften skal han levere, når United kommer på besøg

Mesut Özil (tv.) har ikke formået at løfte Arsenal (Foto: AP)
Mesut Özil (tv.) har ikke formået at løfte Arsenal (Foto: AP)

Arsenal-manager Arsene Wenger besluttede sig endelig for at åbne for pengekisten forud for den nuværende sæson - men måtte se sig afvist af navne som Luis Suarez og Gonzalo Higuain, der takkede nej.

Til gengæld kunne klubbens tilhængere verden over ånde lettet op, da Wenger hev en vaskeægte overraskelse op af ærmet på deadline-dag. Her offentliggjorde klubben, at man havde sikret sig den tyske verdensstjerne Mesut Özil for 380 mio. kr.

Se også: Arsenals rekordindkøb saves over af engelsk presse

Lynstart
Den tidligere Real Madrid-spiller lagde stærkt ud og markerede sig med otte målgivende afleveringer i de første 12 kampe, og han var således involveret i yderligere ti scoringer. Og med et trylleslag blev Arsenal skarpere og farligere. Med Özil i spidsen strøg Wengers mandskab til tops. Investeringen bar frugt.

- Indkøbet af Özil løftede stemningen i Arsenal, der som bekendt ikke har vundet noget i årevis. De gode resultater strømmede ind, mens Özil sprudlede på banen, siger John Cross, der til dagligt følger Arsenal tæt for den engelske avis, The Mirror.

Se også: 'Arsenal skulle have købt Eriksen'

Driblekongen fra Gelsenkirchen er dog efterfølgende faldet i niveau. I de seneste otte kampe har han kun været med i to mål, og senest gik det helt galt, da Arsenal fik en på hattepulden af Liverpool i lørdags, hvor Özil blev flået ud af en harmdirrende Wenger.

Mesut Özil har haft svært ved at finde sig til rette i den fysisk krævende engelske række. (Foto: AP)

Dovenskab
- Det lader til, at Özil i modsætning til en spiller som eksempelvis Santi Carzola har svært ved at tage arbejdshandskerne på. Tilhængerne kan godt tilgive en skidt præstation, hvis trøjen er svedig, men sådan har det ikke været med Özil. Han virker til tider doven og ugidelig, og han har svært ved at tilpasse sig den hårde fysiske stil i England. Kampene kommer hurtigere, og der er langt mere intensitet på banen. Og det virker, som om at det har overrasket ham, siger John Cross.

Se også: Efter Özil-skideballe: Ikke lutter lagkage alt sammen

Lige nu ligner Özil langtfra frelseren, der skal sikre London-klubben det første trofæ siden 2005. Han smed en masse bolde væk og var direkte impliceret i to af Liverpools scoringer i lørdags. Pasningsmesteren kunne end ikke ramme en ladeport på Anfield, og det var ikke meget, han hjalp med den anden vej. Han havde kun fire boldberøringer på egen banehalvdel i første halvleg i modsætning til Liverpools ditto, Coutinho, der havde 32.

- Arsenals fans har lært, at holdet har det med at falde sammen efter jul. De troede, det ville ændre sig med Özils ankomst. Og slår de til mod United, så ser det godt ud igen. Det bliver dog ikke Özil, der hiver Arsenal til tops i denne sæson –måske i næste sæson, når han er faldet bedre til. Han er en god spiller, men han er ikke nogen frelser her og nu, siger John Cross.

Se også: Wenger ubekymret før Manchester United-slag

To pressede storklubber
I aften er der ikke plads til flere udfald, når Manchester United kommer på besøg. Arsenal har smidt førstepladsen væk og kan miste forbindelsen til toppen, hvis de ikke formår at sende Moyes og United hjem med et nederlag. En bekymrende tendens med tanke på klubbens kommende program, hvor Tottenham, Chelsea og Manchester City venter, mens klubben skal op imod Bayern München i Champions League.

Se også: Presset Moyes vil have mere tid

Manchester United har selv alvorligt brug for point efter fadæsen hjemme mod Fulham søndag, hvor gæsterne fortjent løb med det ene point. United lancerede ellers 83 indlæg i boksen, hvilket er rekord, men de forsvarende mestre formåede ikke at få mere end et kryds ud af strabadserne mod rækkens på det tidspunkt dårligste mandskab. David Moyes’ mandskab er hele ni point efter Liverpool på fjerdepladsen, mens guldet må siges at være forduftet for United.

Ekstra Bladet har vurderet de seks største Premier League-klubbers dyreste sommerkøb. Læs med her:

0 kommentarer
Vis kommentarer