Anelka fyret for grov adfærd

Først sagde den tidligere landsholdsspiller selv op via Twitter, men nu siger klubben, at Anelka får sparket.

Quenelle-Anelka spiller ikke flere kampe i WBA - og sikkert ikke flere i Premier League overhovedet. (Foto: AP)
Quenelle-Anelka spiller ikke flere kampe i WBA - og sikkert ikke flere i Premier League overhovedet. (Foto: AP)

Premier League-klubben West Bromwich Albion fyrer den kontroversielle franske fodboldspiller Nicolas Anelka på grund af 'grov ureglementeret adfærd'.

Fredag skrev spilleren på sin Twitter-profil, at han stopper i klubben med øjeblikkelig virkning. Det sker efter et par turbulente måneder for den tidligere landsholdsangriber.

- Klubben opfatter Nicolas Anelkas opførsel den 28. december samt hans påståede opsigelse på sociale medier fredag aften som grov ureglementeret adfærd, skriver klubben i en meddelelse ifølge Reuters.

- Som resultat har klubben skrevet til Nicolas Anelka og givet ham 14 dages varsel om opsigelse, som det er pålagt i kontrakten, hedder det videre.

Klubben henviser til en episode sidst i december, hvor angriberen fejrede et mål med den antisemitiske 'quenelle-hilsen'. Det kostede sidst i februar 35-årige Nicolas Anelka fem spilledages karantæne.

Se også: Raseri over Anelka: Fejrer mål med racistisk hilsen

Quenelle-tegnet forbindes med komikeren Dieudonne, der flere gange har fremført antisemitiske holdninger i sine optrædener, men Anelka har efterfølgende slået fast, at hans håndtegn blot var til ære for komikeren.

Det engelske fodboldforbund har fundet Anelka skyldig i to forhold. Han har for det første begået en handling, som kan opfattes fornærmende eller upassende. Og han blev desuden kendt skyldig i brud på racismereglerne.

Ud over karantænen blev Anelka også idømt en bøde på godt 600.000 kroner.

Anelka har brugt Facebook og Twitter til at appellere om, at sagen bliver standset. Samtidig har han insisteret på, at han hverken er antisemit eller racist. Og fredag brugte han mediet til at sige stop i klubben:

- Jeg ønsker at bevare min integritet, så jeg har besluttet mig for at løsrive mig og ende min kontrakt med WBA med øjeblikkelig virkning, skrev han.

Franskmanden nåede at spille 11 kampe og score to mål for klubben.

Se også: Racismeanklage: Anelkas forklaring under pres

0 kommentarer
Vis kommentarer