PL-profils nedtur: 10 gram coke om dagen og vild paranoia

Den tidligere Southampton-anfører Claus Lundekvam taler ud om vanvittigt misbrug, da karrieren i Premier League

Claus Lundekvam gik helt ned med flaget, da karrieren var forbi. (Foto: PA)
Claus Lundekvam gik helt ned med flaget, da karrieren var forbi. (Foto: PA)

Oceaner af sprut. Bjerge af kokain. Og til sidst et paranoidt sammenbrud, hvor politiet blev truet med en køkkenkniv.

Jo, historien om den tidligere norske landsholdsspiller og Southampton-anfører Claus Lundekvams personlige nedtur lyder mere som erindringerne fra en rockstjerne fra de go'e, gamle dage end beretningen om en professionel fodboldspiller.

Men den er god nok.

I den engelske avis The Guardian fortæller nordmanden åbent og ærligt om, hvordan et galopperende misbrug stak fuldstændigt af, da karrieren var forbi.

Se også: Arsenal-legende: Jeg er en hjemløs alkoholiker

- Jeg accepterede, at jeg var færdig som menneske. Jeg indså, at jeg ville drikke og tage stoffer, indtil jeg døde af det, fortæller han.

Allerede mens Lundekvam var aktiv i Premier League fik de indre dæmoner overtaget.

- Nogle gange kom jeg til træningerne med tømmermænd. Jeg havde stadig alkohol i blodet, og så var jeg altid værdiløs, siger Claus Lundekvam om det misbrug, der for alvor tog fart, da han som 35-årig i 2008 lagde støvlerne på hylden.

Se også: 21 Premier League-spillere på coke

- Man vænner sig til at spille for tusindvis af mennesker hver eneste uge, og når det forsvinder, opstår der et enormt hul, der er næsten umuligt at fylde. Det var det ihvertfald for mig. Jeg sad bare derhjemme, eller lavede, hvad jeg havde lyst til. Jeg tog på ferier eller hvad som helst. Det blev en negativ spiral for mig, fortæller han og fortsætter:

- Jeg drak en masse alkohol og tog en masse kokain. Bagefter tog jeg 10-15 sovepiller om morgenen for at blive mig selv igen. Jeg kunne drikke to liter sprut og tage 5-10 gram kokain hver eneste dag, fortæller han om den store nedtur.

Se også: Skal stå skoleret i Sunderland

Det store misbrug havde dog en voldsom pris.

- Jeg levede helt ensom i fire måneder. Min partner besluttede, at vores børn ikke skulle bo med en far, der gjorde, hvad jeg gjorde. På det tidspunkt havde jeg givet op, lyder Claus Lundekvams beretning.

Til sidst brændte nordmanden helt sammen i et anfald af paranoia.

- Jeg fjernede alle elektriske pærer i mit hus og klatrede op i træet i min have og kravlede rundt deroppe. Jeg truede alle, der kom i nærheden af mig - politi og sundshedspersonale - med en stor køkkenkniv.

Se også: Chelsea-anfører i racisme-sag

Til sidst blev han indlagt og fik bugt med sit misbrug. Nu håber han, at hans erfaringer kan hjælpe andre.

- I Norge er det et stort tabu. Vi er meget naive og tror, at disse problemer ikke eksisterer. Så jeg håber, at jeg kan ændre det ved at tale om det, siger Claus Lundekvam.

0 kommentarer
Vis kommentarer