Chelsea fik også transferforbud - men slap

Engelske Chelsea fik tilbage i 2009 også en straf på to transfervinduers karantæne, men slap for straf

Det var Chelseas køb af Gael Kakuta fra franske Lens, der oprindeligt udløste karantæne til London-klubben (Foto: Getty Images)
Det var Chelseas køb af Gael Kakuta fra franske Lens, der oprindeligt udløste karantæne til London-klubben (Foto: Getty Images)

FC Barcelona blev onsdag straffet af det internationale fodboldforbund FIFA for ulovligt at have skrevet kontrakt med ti spillere under 18 år. Straffen lyder, at den spanske gigant ikke må handle med spillere de næste to transfervinduer.

Spanierne har fået 90 dage til at anke dommen, hvilket de formentlig har tænkt sig.

Det er dog ikke første gang, at FIFA uddeler lige præcis den straf. Tilbage i 2009 fik engelske Chelsea samme straf, efter en kontroversiel handel af Gael Kakuta - en kantspiller fra franske Lens.

Men Chelsea slap for straffen, da man efterfølgende nåede frem til en økonomisk aftale, der betød, at Chelsea betalte cirka 30 mio. kr. til den franske klub.

Dengang var Frank Arsenen i øvrigt sportschef i Chelsea.

Se også: FIFA straffer Barcelona med transferforbudSe også: Frank Arnesen må igen handle spillere

Om Barcelona kan slippe på samme måde er dog mere tvivlsomt, eftersom den aktuelle sag handler om meget mere end blot økonomisk bavl over en enkel spiller.

FIFA har straffet Barcelona for at skrive kontrakt med hele 10 spillere uden for Spanien over en fire-årig periode, der var under den lovlige alder. Dommen kommer efter et års undersøgelser og er et resultat af det system, FIFA satte i værk tilbage i 2007, og som blev obligatorisk for klubberne i oktober 2010.

TMS - Transfer Matching System - som systemet hedder, sikrer at alle handler foregår efter reglerne og er sat i søen for at beskytte mindreårige spillere.

Barcelona har udover karantænen også fået en bøde på 450.000 schweizerfranc - 2,76 millioner kroner.

Det spanske fodboldforbund, RFEF, er også blevet straffet med en bøde på godt tre millioner kroner. Forbundet har desuden fået et år til at få styr på reglerne og forbundets egne procedurer på området.

Se også: Chelseas transfer-karantæne indstilletSe også: Chelsea og Arnesen omgår FIFA-straf

0 kommentarer
Vis kommentarer