Håner Rooney: Du er ingen verdensstjerne

Den tidligere engelske landsholdsspiller Joey Barton langer hårdt ud efter United-stjernens livsstil

Han kunne være ligeså god som Ronaldo, men Rooney lever forkert, siger tidligere City-spiller (Foto: AP/Rui Vieira).
Han kunne være ligeså god som Ronaldo, men Rooney lever forkert, siger tidligere City-spiller (Foto: AP/Rui Vieira).

Cristiano Ronaldo er kåret til verdens bedste fodboldspiller. Det kunne Wayne Rooney også være blevet, men United-stjernen fører en forkert livsstil og mangler træningsflid. Det mener den tidligere Manchester City-spiller Joey Barton, der i dag spiller for Queens Park Rangers.

Barton, der opnåede en enkelt landskamp for England i 2007, langer hårdt ud efter den mangel på professionalisme, der forhindrer Rooney i at blive en ligeså stor stjerne som Cristiano Ronaldo.

Se også: Rooney træt af Liverpools succes

- Vores spillere (på det engelske landshold, red.) er ikke i verdensklasse. Det er de altså ikke.

- Se på Wayne Rooney. Han kunne have været en verdensstjerne, men se på hans mentalitet. Når man ser ham ryge cigaretter, spørger jeg mig selv om, hvorvidt han lever på den korrekte måde? Mens Rooney ryger cigaretter, er Cristiano Ronaldo i motionsrummet.

- Det er Ronaldos selvdisciplin, der er grunden til, at han er verdens bedste fodboldspiller for tiden - og det er Rooneys mangel på samme, der gør, at Wayne ikke er verdens bedste, siger Joey Barton.

Se også: Wayne Rooney vil vinde Champions League igen

Den 31-årige QPR-midtbanemand giver ikke England en kinamands chance for at klare sig godt ved sommerens VM-slutrunde i Brasilien. Spillerne er ikke gode nok, og så er der også en dårlig mentalitet omkring holdet, mener Barton. Den største skurk i den sammenhæng er Greg Dyke, formanden for det engelske fodboldforbund FA.

Da det ved lodtrækningen til VM-grupperne lå fast, at England havnede i Gruppe D med Italien, Uruguay og Costa Rica, førte Dyke hånden over halsen som et tegn på, at England var færdige allerede inden det første spark i Brasilien.

- Jeg havde fyret Dyke på stedet. Han er sikkert en fin fyr, men han skulle være fjernet fra jobbet omgående. Hvis ikke engang FA's formand tror på, vi kan vinde, hvorfor så overhovedet deltage i turneringen, spørger Joey Barton.

0 kommentarer
Vis kommentarer