Wenger: Barcelona-straf er helt i orden

Arsenals manager Arsène Wenger mener, at det er helt rimeligt, at FIFA straffer Barcelonas brud på kontraktreglerne

Arsenal-manager Arsène Wenger mener, at Barcelonas straf er på sin plads, men påpeger samtidig, at transfersystemet måske burde ses efter i sømmene. (Foto: AP/Matt Dunham)
Arsenal-manager Arsène Wenger mener, at Barcelonas straf er på sin plads, men påpeger samtidig, at transfersystemet måske burde ses efter i sømmene. (Foto: AP/Matt Dunham)

Det gav genlyd i fodboldverdenen, da storklubben Barcelona tidligere på ugen blev frakendt retten til at handle fodboldspillere i et år.

Straffen faldt, fordi spanierne gentagen gange har overtrådt det internationale fodboldforbund FIFA's regler for indgåelse af kontrakter med spillere under 18 år.

Se også: Barcas chokstraf: Her er konsekvenserne

Men Barcelona får ingen sympati fra Arsenals manager, Arsène Wenger, der bakker op om den hårde straf.

- Reglerne er ret simple. Du må ikke hente en spiller, før han er 16, med mindre forældrene flytter af andre årsager end fodbold.

- Det giver selvfølgelig diskussioner, for hvorfor flytter forældrene rent faktisk?

- I denne sag har Fifa vurderet, at det er fodbolden, der har fået forældrene til at flytte, og dermed har man ikke respekteret reglerne, siger Wenger.

Se også: Derfor kan Barcelona alligevel handle til sommer

Han mener dog samtidig, at reglerne skal ændres, fordi de er for uklare, og fordi fodboldtalenterne bliver udpeget i en langt tidligere alder nu.

- Der er kommet endnu flere penge i sporten, så forældre vil være langt mere fristet til at give deres børn en chance for at få en stor karriere.

- Selvfølgelig skal børn under 16 år ikke flytte uden deres forældre. Men måske skal man ændre reglerne, så man kan skrive kontrakt med børnene, hvis klubben samtidig lover at tage sig af forældrene. Nu må vi se, siger franskmanden.

Se også: Barcelona vil klage over transfer-forbud

Barcelona har bebudet, at man vil anke dommen hele vejen til den internationale sportsdomstol CAS.

Ud over frakendelsen af retten til at skrive kontrakt med nye spillere er Barcelona også blevet idømt en bøde på 450.000 schweizerfrancs, svarende til 2,7 millioner kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer