TV: Mata og Lindegaard stråler for United

Danskeren fik en sjælden start og strålede om kap med spanske Juan Matas tryllerier i den modsatte ende i udesejren over Newcastle

Juan Mata strålede med to scoringer til manager David Moyes' store tilfredshed (Foto: AP)
Juan Mata strålede med to scoringer til manager David Moyes' store tilfredshed (Foto: AP)

Nu betaler han af på de godt 330 millioner kroner, som Manchester United betalte Chelsea for ham i vinter.

Spanske Juan Mata strålede således over alle på St. James Park, da de forkrøblede mestre hentede en overbevisende udesejr på 4-0 over Newcastle. Denne gang fra en central position på midtbanen, hvor han tydeligvis befinder sig bedst.

Den 25-årige spanier gjorde sig til dobbelt målscorer for første gang siden oktober 2012, da han først sparkede et frispark smukt ind i det korte hjørne i det 39. minut og siden afsluttede køligt med en sparkefinte på et angreb, som han selv havde sat i gang, kort efter pausen. Det var hans tredje mål i de seneste to ligakampe.

Se også: Sir Alex Ferguson skal undervise på Harvard Sir Alex Ferguson skal undervise på Harvard

Så var dagsordenen sat i kampen, hvor manager David Moyes havde prioriteret hårdt mellem sine spillere.

Danske Anders Lindegaard fik såmænd sin første start mellem stængerne i Premier League i denne sæson, mens David de Gea, sammen med en række andre stamspillere, fik lov at hvile ud på bænken før returopgøret i Champions League mod Bayern München onsdag aften. Her kan Moyes desværre ikke råde over Mata, der nåede at spille europæisk for London-klubben.

Se også: Hov...Lindegaard på mål for United

Målmanden, der ikke har spillet førstholdsfodbold siden en Capital One Cup-kamp i oktober, havde overraskende lidt at lave i en udekamp i Premier League, men han fik dog vist sig flot frem i tre tilfælde - alle gange mod samme modstander.

I det 24. minut varmede han op med lidt af en tv-redning, da Papiss Cisse headede hårdt mod mål, og Lindegaard fistede over med en hånd. I det 70 minut forsøgte senegaleseren at sparke bolden ind i det lange hjørne og syv minutter før tid hamrede han til læderet fra kanten af det lille felt. I begge situationer viste Lindegaard godt boldøje og fine reflekser med flotte parader.

United-dominansen i anden halvleg. I fravær af både Danny Welbeck og Wayne Rooney havde Javier Hernandez fået chancen på toppen, og han gjorde sig fint bemærket med et stolpeskud kort før pausen og en scoring til 3-0 midt i anden halvleg. I begge tilfælde stod en velspillende Shinji Kagawa fadder.

Se også: Carrick lider: Forfærdelig Man Utd-tid

I dommerens tillægstid serverede Juan Mata endnu en perle, denne gang en lækker hælaflevering, som Adnan Januzaj konverterede til slutresultatet.

Med holdets fjerde udesejr i træk bevarer United chancen for at spille europæisk fodbold i næste sæson. Til den tid med Juan Mata på holdet.

0 kommentarer
Vis kommentarer