City-stjerner lægger pres på Chelsea og Liverpool

Sikker 4-1-sejr til Manchester City, der dermed lægger Chelsea bag sig i topstriden

Yaya Touré og Samir Nasri kom begge på tavlen mod Southampton. (Foto: AP)
Yaya Touré og Samir Nasri kom begge på tavlen mod Southampton. (Foto: AP)

Manchester City positionerede sig lørdag eftermiddag som det bedste bud på en engelsk mester 2014, da Southampton blev sendt hjem til det sydlige England med en 4-1-lussing i bagagen.

Dermed hopper Manuel Pellegrinis tropper op på andenpladsen - forbi Chelsea - for en kamp mindre. Og Liverpool, der også er noteret for en kamp mere end City, er kun et point foran nu.

Cifrene er dog ikke helt retvisende.

For det var spillemæssigt ret gråt, hvad stjerneparaden præsterede hjemme på Etihad Stadium i Manchester. Og at der stod 3-1 på måltavlen efter 1. halvleg må have frustreret gæsterne ekstremt meget.

Uturen begyndte allerede i det 2. minut, da Edin Dzeko faldt ualmindelig let i straffesparksfeltet, hvilket gav Yaya Touré chancen fra 11 meter-pletten. Og sæsonens måske bedste spiller i Premier League misbrugte naturligvis ikke.

Se også: Hov...Lindegaard på mål for United

Det kunne have været en kickstarter af dimensioner for de lyseblå, men de kom aldrig rigtigt i gang, og i stedet spillede gæsterne sig stille og roligt ind i affæren.

Derfor var det heller ikke ufortjent, at Ricki Lambert kunne udligne på kampens andet straffespark efter 36 minutter. At kendelsen fra dommer Chris Foy var lige så tynd som ved den første scoring er en anden sag.

Dzeko header City på 3-1

Dzeko header City på 3-1

Den stilling gav mening. Og derfor var det uretfærdigt, at først Samir Nasri og siden Dzeko kunne score til 2-1 og 3-1 i tillægstiden. Især fordi det første af de to mål var en kendsgerning til trods for en klar offside.

Korrekt straffe til Southampton?

Her udligner Lambert mod City

2. halvleg var knap så ophidsende. Gæsterne havde tilløb til chancer men formåede aldrig rigtig at få åbnet op for City-defensiven.

Indskiftede Stevan Jovetic øgede til gengæld mod slutningen af kampen til 4-1.

0 kommentarer
Vis kommentarer