Eriksen holdt legestue med Sunderland

Christian Eriksen lagde op til to mål og scorede selv det tredje, da Tottenham vendte 0-1 til 5-1 mod Sunderland

Christian Eriksen var kampens store spiller, da Tottenham slog Sunderland 5-1. (Foto: PA)
Christian Eriksen var kampens store spiller, da Tottenham slog Sunderland 5-1. (Foto: PA)

Christian Eriksen var den helt store oplevelse mandag aften på White Hart Lane, da Tottenham besejrede Sunderland 5-1.

For den 22-årige fynbo nøjedes ikke blot med at lægge op til 1-1 og 2-1-scoringerne. Næ, den danske kreatør tog med knap et kvarter tilbage sagen i egen hånd og sendte med et fladt langskud bolden ind bag Vito Mannone i Sunderland-målet til 3-1.

Ganske vist blev bolden rettet af på hælen af Phil Bardsley, men det pillede ikke ved en fantastisk kamp af den danske landsholdsspiller.

Det startede dog alt andet end elegant for London-holdet.

Se også: Eriksen skal have ny manager igen

Der var knap spillet 17 minutter, da Vlad Chiriches kastede et indkast i venstre side tilbage til målmand Hugo Lloris, der havde bevæget sig ud på kanten af sit målfelt. Franskmanden valgte at sende bolden tilbage til Chiriches, og så gik det galt.

For i stedet for at sparke den væk, brød rumæneren den første regel, man lærer som puslingespiller: Spil aldrig bolden ind foran eget mål. Det gjorde han imidlertid, og der dukkede altid farlige Lee Cattermole op. Han betænkte sig ikke et sekund, men sparkede fladt bolden mod det tomme mål, som en sprintende Lloris ikke kunne nå hjem at dække.

Tottenham rejste sig dog promte, og blot ti minutter senere kom udligningen. Christian Eriksen udfordrede i venstre side Liam Bridcutt, som han satte af, og så kunne han med venstre fod slå et indlæg ind i maven på en fremstormende Emmanuel Adebayor, der med maven fik sat udligningen ind.

Se også: Sherwood: Lloris og Adebayor skal ingen steder

Eriksen forsøgte sig yderligere et par gange i første havleg på frispark, men han skulle hen i anden halvleg, før han igen gjorde ondt på Sunderland-defensiven.

Denne gang var det Santiago Vergini, der blev sat af, men nu væk fra baglinjen. Og så kunne Eriksen med højrebenet sende bolden ind i målfeltet, hvor han ramte Harry Kane, der let kunne score sit første Premier League-mål.

Så stod der ellers Tottenham på det hele, og Eriksen slog sejren helt fast med sin scoring til 3-1.

Publikum på White Hart Lane fik såmænd yderligere to mål at gå hjem på, da først Adebayor - i offside-position - fem minutter før tid sendte et halvklaret forsøg fra Harry Kane i netmaskerne.

Se også: 'Hvis holdet giver op, så skrider jeg'

Og dernæst da indskiftede Gylfi Sigurdsson i overtiden udnyttede, at Sunderland ikke kunne få bolden ekspederet ud af målfeltet.

Med sejren rykkede Tottenham forbi Manchester United og op på Premier Leagues sjetteplads - fem point fra den Champions League-givende fjerdeplads, der lige nu indtages af Arsenal.

Sunderland forbliver sidst i Premier League med syv point op til Norwich på den behagelige side af nedrykningsstregen - Sunderland har dog to kampe i hånden til at hale lidt ind på det forspring.

0 kommentarer
Vis kommentarer