25 år siden i dag: Sådan minder Liverpool de 96

Tirsdag den 15. april 2014 er det præcis 25 år siden, at 96 fodboldfans mistede livet i forbindelse med FA Cup-semifinalen mellem Liverpool og Nottingham Forest. I dag mindes de

96 mistede livet i forbindelse med Hillsborough-tragedien for præcis 25 år siden. I dag mindes de i Liverpool (Foto: REX)
96 mistede livet i forbindelse med Hillsborough-tragedien for præcis 25 år siden. I dag mindes de i Liverpool (Foto: REX)

Klokken 15.06 lokal tid vil kirkeklokkerne i Liverpool ringe 96 gange.

Én gang for hver person, der på så tragisk vis mistede livet i forbindelse med Hillsborough-tragedien.

I dag er det præcis 25 år siden, at 96 Liverpool-fans tog til fodbold i Sheffield, men aldrig vendte hjem. De døde i forbindelse med FA Cup-semifinalen mellem Liverpool og Nottingham Forest, da politi og andre myndigheder svigtede fatalt.

De blev mast ihjel på Hillsborough Stadium, der slet ikke kunne klare trykket fra de alt for mange Liverpool-fans, der var blevet ledt ind i en regulær dødsfælde.

Se billederne fra den skæbnesvangre dag for 25 år siden herunder
Hillsborough 15. april 1989 - 25 år siden i dag

I Liverpool har de aldrig glemt de 96, og byen vil for en stund stille, når de mindes tirsdag eftermiddag.

Al offentlig transport vil blive indstillet, bommene til Mersey-tunnelerne vil gå ned, og klokkerne vil ringe fra Anglican Cathedral, Liverpool Parish Church, rådhuset og andre offentlige bygninger og kirker.

Tirsdag er det præcis 25 år siden, tragedien på Hillsborough rystede verden. (Foto: All Over Press) Sport og Spil 10 ting, du skal vide om Hillsborough

På Lime Street Station i det centrale Liverpool vil en kæmpe skærm vise en billede af hver af de 96 omkomne, mens der på Liverpools hjemmebane, Anfield, vil være en stor mindecermoni, hvor pårørende, fans, spillere og klubfolk vil deltage. Den starter 14.45 lokal tid.

Gå på opdagelse i grafikken herunder ved at trykke på de enkelte tal:

Selv om det er 25 år siden, at tragedien indtraf, så kæmper pårørende og mange andre stadig for, at sandheden sker fyldest.

Mange kunne være reddet, hvis myndighederne havde handlet anderledes, og derfor er 'Justice for the 96' blevet en sætning, som har skrevet sig ind i den engelske historie.

I 25 år har de jagtet sandheden, og den jagt vil uden tvivl fortsætte, når de 96 er blevet mindet tirsdag eftermiddag.

Se jagten på sandheden herunder
Hillsboroughs efterspil - 25 års jagt på sandheden

KØB ADGANG TIL EKSTRA HERUNDER OG LÆS ALT OM TRAGEDIEN

Tæt på Kamp på liv... og død

0 kommentarer
Vis kommentarer