Massiv opbakning til Hillsborough-hyldest

Mere end 20.000 mødte op på Anfield for at mindes dødsofrene for tilskuerkatastrofen på Hillsborough i 1989

Foto: AP
Foto: AP

Tirsdag var det præcis 25 år siden, at fodbolden oplevede en af historiens største tragedier.

I alt 96 Liverpool-fans mistede livet i forbindelse med klubbens semifinale i FA Cuppen mod Nottingham Forest på Hillsborough i Sheffield den 15. april 1989. De blev klemt ihjel, da for mange blev lukket ind på samme tribune.

Ofrene blev hyldet ved en mindegudstjeneste tirsdag på Liverpools stadion, Anfield. Ifølge nyhedsbureauet Reuters mødte mere end 20.000 op for at markere dagen.

Alle nuværende Liverpool-spillere var til stede ligesom mange af spillerne fra 1989.

Den nuværende manager, Brendan Rodgers, holdt tale ved ceremonien, hvor han rettede en stor ros til sin forgænger Kenny Dalglish, der stod i spidsen for holdet dengang.

Hillsborough 15. april 1989 - 25 år siden i dag

Se også: Gerrard: Derfor græd jeg efter kampen

Dalglish markerede sig dengang ved blandt andet at deltage i mange af ofrenes begravelser.

- Liverpool var heldig at have en leder som dig på sådan en mørk dag. Den hjælp og støtte, du gav alle i tiden efter tragedien, er vigtigere end alle de mål, der er scoret, og trofæer, der er vundet, sagde Rodgers henvendt til Dalglish.

Dortmunds fans mindes også de døde Liverpool-fans inden pokalsemifinalen tirsdag<br /><br /><p>- Den største inspiration for mig på hver kampdag er uden tvivl mindesmærket med de 96 navne, fortsatte Rodgers.</p><p>Den inspiration har han brugt godt i denne sæson. Rodgers ligger lige nu i position til at føre Liverpool til det første mesterskab i 24 år. Det vil med sikkerhed blive en realitet, hvis Liverpool vinder sine sidste fire kampe i Premier League.</p><br /><br /><blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>96 seats left empty at Anfield today <a href="http://t.co/AkKxmbAFtW">pic.twitter.com/AkKxmbAFtW</a></p>— LFC USA (@LFCUSA) <a href="https://twitter.com/LFCUSA/statuses/456066808551071744">April 15, 2014</a></blockquote><script type="text/javascript" async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8" /><br /><br /><p>I den forgangne spillerunde i weekenden blev tragedien markeret på alle stadioner, hvor Liverpool selv vandt 3-2 på Anfield over titelkonkurrenten Manchester City.</p><p>Tirsdag var grønsværen dækket af tusindvis af donerede fodboldtørklæder, der dannede tallet 96.</p>
1 af 6 Foto: AP
2 af 6 Foto: AP
3 af 6 Foto: AP
4 af 6 Foto: AP
5 af 6 Foto: AP
6 af 6 Foto: AP
0 kommentarer
Vis kommentarer