Ståle til Eriksen: Sådan skal du udnytte din succes

- Han har alt det, som danskere er stolte af, siger FCK-træneren, der ikke mindst er imponeret af Eriksens mentale styrke

Christian Eriksen har fyret sit udlignende missil af mod West Bromwich, og han skal bare blive og fortsætte sin udvikling i Tottenham, mener Ståle Solbakken (Foto: AP)
Christian Eriksen har fyret sit udlignende missil af mod West Bromwich, og han skal bare blive og fortsætte sin udvikling i Tottenham, mener Ståle Solbakken (Foto: AP)

Er der en nation, som Fodbold-Danmark har yndet at tale nedladende om, er det Norge. Et uland a la Drillo med hang til primitivt duelspil og uskønne langspark.

Omvendt har vi slubret det i os, når nordmænd har været flinke til at hylde skiftende danske landshold og deres boldbegavede profiler som ’Nordens brasilianere’.

Vild afslutning: Her udligner Eriksen i overtiden

Så lad os tage en mere med. For FCK-træner Ståle Solbakken er det nemlig en såre naturlig, dansk hype, der er opstået omkring Christian Eriksen.

Se også: Eriksen har en hemmelig fremtidsplan

- Ja, for han har jo alt det, som danskerne er så stolte af. Han er god med begge ben, kan drible og slå den overraskende pasning. Han har alt det fra den danske kultur, som de fleste hold kan bruge, smiler nordmanden og hæfter sig ved, at Christian Eriksen trods sine kun 22 år snart har spillet dobbelt så mange landskampe.

Solbakken har på den baggrund ikke været særligt overrasket over, at Eriksen allerede er slået igennem i England, hvor han selv har både spillet og trænet. Men trods al hans dansk-brasilianske boldkunnen er det dog en anden egenskab, der har imponeret ham mest i danskerens debutsæson i Premier League.

Eriksen afslører: Han er min bedste ven i Spurs

Se Eriksen som redningsmand for Tottenham i overtiden herunder
WBA-Spurs: 3-3 - Se Eriksen som redningsmand i overtiden

- Det, der har imponeret mig mest, er, at han har været temmelig god, mens han har spillet på en position, der ikke er hans foretrukne. Det har han fået det maksimale ud af, og det vidner om mental styrke, roser han.

Bliv i Tottenham
Til gengæld vælger Ståle Solbakken at opfordre Eriksen selv til at glemme begejstringsbudskaberne om, at han da snart må være klar til en virkelig storklub.

- Han er kommet på et Top 6-hold i England, og jeg tror, det er vigtigt for hans måde at spille fodbold på, at det er et hold, der spiller bold. Tottenham er jo – alle holdets svagheder ufortalt – et hold, der traditionelt og historisk spiller offensiv fodbold og skaber mange chancer. Og der passer han jo ind.

Se også: 25.000 har talt: Han ER det største sportsnavn

- Kan han tilspille sig en hovedrolle i Tottenham, så bliver det vel ikke bedre end det. Hvis han har en central rolle i sådan en klub. Det er jo ikke så længe siden, at han var lidt ude og inde af holdet. Kan han udnytte sit momentum til at bide sig fast, er det jo perfekt, mener Ståle Solbakken.

- Så du mener ikke, at et skifte til større klub ligger lige om hjørnet?

- Ikke de næste to-tre år, nej.

Se også: Eriksen: Vi skulle have vundet kampen

Christian Eriksen scorede lørdag sit syvende sæsonmål, da han i dommerens tillægstid trak på tværs i straffesparksfeltet og slog bolden tørt op i det lange hjørne. En præstation, der fulgte en kamp med både scoring og to assists seks dage tidligere, og som fik hans manager Tim Sherwood til at sammenligne ham med den hollandske Arsenal-legende Dennis Bergkamp. Se målet i toppen af artiklen.

Se også: Sammenligner Eriksen med BergkampSe også: Ståle hylder AaB-profiler: De er de bedste

Se Eriksen score for Tottenham her
Eriksen smækker Spurs på 3-1

0 kommentarer
Vis kommentarer