Eriksen: Mere plads til mig i Tottenham

Christian Eriksen fortæller om skiftet fra Ajax til Tottenham, der har betydet langt større konkurrence og mere plads til hans individualitet

Christian Eriksen har fået mere plads i Tottenham (Foto: AP)
Christian Eriksen har fået mere plads i Tottenham (Foto: AP)

Christian Eriksens navn er hedt i England for tiden efter en længere periode med gode præstationer fra den danske landsholdsspiller. Skiftet fra Ajax til Tottenham har øjensynligt gjort Eriksen godt, og han peger selv på, at hans individualitet har fået større rum til udfoldelse hos Spurs.

- I Ajax handler det om at udvikle unge spillere. Det bliver gjort ud fra en kollektiv tankegang, og alle er med på den. Her er der mere plads til det individuelle. Ajax har ingen stjerner, der føler sig større end holdet. Sådan skal det være, men i praksis forholder det sig ikke altid sådan. Bestemt ikke i de absolutte topklubber, hvor individualisterne får mere plads, siger Eriksen til hollandske Sp!tz.

Se også: Spurs-stjernes bøn: Bare Eriksen slutter godt afSe også: Ståle til Eriksen: Sådan skal du udnytte din succes

Fra sin plads på venstrekanten har Eriksen under Tim Sherwood fået fri leg til at gå ind i banen for at kreere chancer og score mål. Det har Middelfart-knægten udnyttet til fulde, og han har udviklet sig gevaldigt siden skiftet. Det var da også tiltrængt med mere modstand og større konkurrence, mener han.

- I England har du måske mere plads, men mindre tid. I Æresdivisionen har du tid til at lave fejl. Der er også det fysiske aspekt i Premier League. Det virker også til at blive nemmere og nemmere for Ajax at blive mestre, men samtidig kommer de ikke videre fra gruppespillet i Champions League. Er det Ajax’ skyld eller Æresdivisionens? Jeg tror det sidste, siger Christian Eriksen.

0 kommentarer
Vis kommentarer