Gal lønkultur: Chelsea-dansker hængt ud i engelsk debat

Daily Mail undrer sig over de lønninger, som klubber som Chelsea smider efter talentfulde fodboldspillere som eksempelvis danske Andreas Christensen

(Foto: Corbis)
(Foto: Corbis)

Der var rift om den unge Brøndby-forsvarer Andreas Christensens underskrift, da europæiske storklubber stod i kø for at sikre sig danskerens kvaliteter.

Klubber som Barcelona, Manchester United, Arsenal og Manchester City var blandt de 28 (!) klubber, der alle fik en lang næse, da Chelsea dukkede op og overbød alle andre, og fik et kæmpestort dansk talent med sig.

Nu er danskeren pludselig kommet i søgelyset for noget helt andet. For i den engelske avis Daily Mail bliver han brugt som et eksempel på en gal lønkultur, hvor unge spillere får alt for mange penge. Ifølge avisen skulle det 18-årige forsvarstalent nemlig tjene hele 180.000 kroner om ugen.

Den løn afviser Andreas Christensen dog overfor Ekstra Bladet. Læs hele familiens reaktion her.

- Jeg kan sige, at de tal der er fremme slet ikke passer, siger Andreas Christensen til Ekstra Bladet.

Ikke desto mindre er han blevet omdrejningspunkt for en løndebat bragt på banen af Daily Mail-journalisten Neil Ashton, der under troen på, at Christensen får 20.000 pund eller 180.000 danske kroner for sit arbejde i Chelsea, går til angreb på lønkulturen i engelsk fodbold.

Se også: Chelsea-dansker om million-historie: Usmageligt og trist!Se også: 17-årig dansker: Chelsea tror på mine kvaliteter

Under overskriften ' Mød Andreas Christensen - den 18-årige Chelsea-forsvarer, der får 20.000 pund om ugen, og som aldrig har spillet for 1. holdet.... og kommer ikke til det lige foreløbig.' bruger han beløbet til at argumentere for sin sag.

- Der er noget galt et eller andet sted, når ungdomsspillere render rundt med den slags penge, skriver journalisten.

Han tvivler på, at danskeren nogensinde når at spille førsteholdskampe for klubben. I en klub, hvor mesterskaber og Champions League-trofæer er målet hvert år, så er det svært at slå igennem, mener han.

Ashton sammenligner Christensen med et andet Chelsea-talent, angriberen Islam Feruz, der ikke har fået det til at fungere i klubben.

Se også: Chelsea-dansker om million-historie: Usmageligt og trist!Se også: Dansk Chelsea-talent: John Terry kører mig hjem

- Se på en anden Akademi-spiller, angriberen Islam Feruz. For tre år siden var Chelsea så ivrige efter at få ham, at de betalte Celtic en heftig kompensation for at bringe ham syd for grænsen. Nu som 18-årig er han stadig i Chelsea, men rundt omkring i klubben forlyder det, at han næppe nogensinde når højeste niveau.

Ashton tvivler altså på, at unge Christensen går hele vejen, ikke mindst fordi han skal kæmpe med folk som David Luiz, John Terry, Gary Cahill og Branislav Ivanovic om pladsen i midterforsvaret.

Selvom danskerens talent understreges, så nævner Ashton, at spillere fra tidligere årgange fra Chelsea-akademiet har haft svært ved at slå igennem. Således er John Terry den sidste spiller fra akademiet, der er slået igennem i klubben.

Derfor er en ugeløn på 180.000 kroner fuldstændig meningløs, mener journalisten.

Historien er opdaterer kl. 15.20 med reaktion fra Andreas og Sten Christensen. Du kan læse en ny version af historien her.

0 kommentarer
Vis kommentarer