TV: Hillsborough mindet på smuk vis af Everton

De blå fra Liverpool kiksede til gengæld selv i bestræbelserne på at spille sig i Champions League med nederlag hjemme mod bundhold

At Hillsborough-katastrofen mange steder knyttede tætte bånd mellem Liverpool- og Everton-fans blev demonstreret på smukkeste vis onsdag aften på Goodison Park, da Everton tog imod Crystal Palace i den engelske Premier League.

Før kampen blev 25-året for tilskuerkatastrofen, hvor 96 Liverpool-fans så tragisk omkom under en pokalsemifinale afviklet på Hillsborough Stadion i Sheffield, også markeret på Goodison Park med bl.a. langvarige klapsalver og en kæde af unge med sammenknyttede tørklæder fra både den røde og den blå del af byen.

Selvom ofrene var Liverpool-fans, var selvsamme fans også i familie med mange Everton-fans, som det naturligt vil være i en by som Liverpool, og derfor har tragedien også ramt Everton-fans, som derfor også viste deres respekt for Liverpool.

Se den smukke markeringen af 25-året for Hillsborough-katastrofen her:

Tårer og gåsehud: Se Evertons smukke markering af Hillsborough

Til gengæld fik de samme fans derefter en slem skuffelse, for de lokale helte tabte nemlig hjemmekampen mod nedrykningstruede Crystal Palace med 2-3 og mistede dermed et gevaldigt skridt i kampen om den fjerdeplads, holdet kæmper med Asrsenal om.

Everton er et point efter Arsenal før de sidste fire spillerunder, og manager Roberto Martinez var naturligvis en skuffet mand efter nederlaget.

- Det er stor skuffelse - et resultat, der gør ondt. I første halvleg spillede vi frygtsomt, hvilket deres første mål viser. De burde ikke have trusler nok til at score tre mål. Vi indkasserede nogle dumme mål, siger Martinez ifølge BBC.

Se også: Kæmpe brøler af Manchester City

- Reaktionen i anden halvleg var mere os selv. Det var perfekt, og vi var uheldige ikke at få noget ud af kampen. Men vi er klar til de næste fire kampe. De scorede tre mål på fire skud på mål. Kontraerne gik Palaces vej, og vi må ønske dem tillykke. De var kliniske.

- Vi ønskede så meget at vinde, at vi holdt op med at være os selv, og det skal vi lære af. Vi vil forsøge at få så mange point som muligt. Det er der ikke ændret på. Vi har haft en fremragende sæson, og vi har et enormt potentiale i denne trup, siger Martinez.0 kommentarer
Vis kommentarer