Ung West Ham-spiller død af kræft

Den blot 20-årige West Ham-spiller Dylan Tombides er død af testikelkræft

Foto: West Ham United
Foto: West Ham United

Den engelske Premier League-klub West Ham er blevet ramt af en tragedie.

I dag døde klubbens blot 20-årige australske ungdomslandsholdsspiller Dylan Tombides nemlig efter tre års kamp mod den testikelkræft, han blev diagnosticeret med i 2011. Det oplyser klubben fredag.

- Dylan døde fredag morgen med familien ved sin side efter at have kæmpet modigt mod sygdommen i tre år, siden han fik diagnosen testikelkræft i sommeren 2011.

- Han forblev en hyppig gæst på Chadwell Heath (West Hams træningsanlæg, red.) gennem hele perioden, og hans positive attitude og professionelle indstilling til fodbold og træning imponerede og inspirerede konstant hans holdkammerater og trænere, skriver klubben bl.a. i meddelelsen.

Tombides kom til klubben som 15-årig og nåede at spille en enkelt førsteholdskamp for Londonklubben, da han blev skiftet ind i en liga cup-kamp i september 2012. I maj 2011 sad han endvidere på bænken som 17-årig i en Premier League-kamp uden at blive skiftet ind.

Besked på Twitter
Efter at være blevet diagnosticeret med kræft i 2011 blev han i juni 2012 i første omgang erklæret rask, men sygdommen vendte tilbage, og på sin 20 års fødselsdag i marts skrev han følgende på Twitter:

- Alle, der har været tæt på mig de seneste tre-fire år, ved, hvilken hård tid, jeg har gået igennem, og hvor meget jeg har kæmpet - og fortsætter med at kæmpe! At tilbringe endnu en fødselsdag på hospitalet er ikke ideelt, men en masse mennesker har fået mig til at smile i dag, og det er jeg meget taknemmelig for.

- Selvom jeg ikke har kunnet svare på alle jeres lykønskninger, må I tro mig, når jeg siger, at de alle er blevet bemærket, og I skal alle have tak. Jeg tænkte blot, at jeg ville skrive denne lille besked for samlet at takke alle jer, der tog jer tid til at skrive til mig i dag. Det betyder mere, end I kan forestille jer, skrev Dylan Tombides bl.a.

West Ham vil holde et minuts stilhed for Dylan Tombides i forbindelse med hjemmekampen i Premier League mod Crystal Palace i morgen.

Læs hele meddelelsen på West Hams hjemmeside her.

0 kommentarer
Vis kommentarer