11. sejr i træk: Liverpool stormer videre

Mesterskabsaspiranterne tog den ventede sejr i Norwich, men det var langt fra tilfredsstillende spil, Brendan Rodgers så. Agger sendt i aktion mod slutningen

Det ikke bare dufter af guld og mesterskab i Liverpool FC. Det smager også.

Påskedag fulgte Brendan Rodgers' mandskab op på sidste weekends 3-2-sejr over Manchester City med 3-2 ude over Norwich City. Og dermed ebber det stille og roligt ud for Chelsea og Manchester City i håbet om at overhale Liverpool med få runder tilbage af turneringen.

Det var dog bestemt ikke uden hakken og hosten i maskineriet, at sejren kom i hus mod de ellers noget upåagtede kanariefugle hjemme på Carrow Road. Liverpool, der igen var uden Daniel Agger, der var henvist til bænken, åbnede med et sandt stormløb mod John Ruddys mål. Det gjorde gæsterne så effektivt, at der stod 2-0 efter bare 10 minutters spil på scoringer af Raheem Sterling og Luis Suárez.

Og så var der lagt i kakkelovnen til smæk! Men sådan gik det ikke.

Drømmemål til 1-0 af Sterling
Drømmemål: Sterlings missil giver Liverpool 1-0

Et aggressivt Norwich-hold kæmpede sig tilbage i kampen. De brugte mange kræfter på at komme langt frem på banen, og det afstedkom flere farlige situationer - dog uden at det lykkedes at passere Simon Mignolet i Liverpool-målet. Når Liverpool fik gang i offensiven, var Raheem Sterling omdrejningspunktet. Han ville meget, var hurtig i sine omstillinger, og det blev konstant farligt, når han havde bolden.

Til gengæld var defensiven med Mamadou Sakho og Martin Skrtel central ikke skræmmende. Og det var da også efter et boldtab i defensiven, at det lykkedes Norwich at få reduceret til 1-2. Bradley Johnson fik generet Mignolet, der boksede bolden lige ud til Gary Hooper, der sendte bolden i mål.

Da var der spillet 10 minutter af 2. halvleg, og med de takter, Norwich havde vist i store dele af 1. halvleg, var kampen igen helt åben.

Mignolet som Grobbelaar - Norwich tilbage i kampen

Det varede otte minutter. Så stormede kampens spiller, Raheem Sterling, afsted i den anden ende. Han trak let ind i banen fra højre side, passerede en mand og stod pludselig med en stor skudmulighed. Han trak dog videre mod venstre lige hen til en modstander, hvorfor chancen syntes spildt. Men talentet afsluttede og fik heldigt for ham rettet skuddet af, så det sejlede over Ruddy til 3-1.

Det måtte unægteligt tage luften ud af hjemmeholdet, men de havde bare en af de dage, hvor de sloges med alt, hvad de havde. Og derfor mosede de bare på for en ny reducering. Og den faldt med 12 minutter igen. Igen viste defensiven hos Liverpool svagheder. Nathan Redmond fik skovlet bolden ind i feltet, hvor Robert Snodgrass steg til vejrs og dirigerede den i mål.

Så sendte Liverpool Daniel Agger på banen, mens Norwich sendte den hollandske angriber Ricky van Wolfswinkel samme vej. Men tættere på kom Norwich ikke. Og dermed er Liverpool meget tættere på titlen efter en dag, hvor det polerede spil, som man har slået sig op på, blev slået i stykker af et fysisk godt spillende hjemmehold, der stadig er i overhængende fare for at rykke ned.

0 kommentarer
Vis kommentarer