I dag blev han fyret: Derfor fik United nok

Manchester United-manager David Moyes er fyret - derfor fik United nok

Manchester City-fans ønsker ikke, at David Moyes bliver fyret. Her et banner under mandagens kamp mod West Bromwich Albion (Foto: AP)
Manchester City-fans ønsker ikke, at David Moyes bliver fyret. Her et banner under mandagens kamp mod West Bromwich Albion (Foto: AP)

Et historisk kollaps. David Moyes overtog managersædet i mægtige Manchester United fra Sir Alex Ferguson i sommer og skulle forsøge at løfte en tung arv med bugnende pokalskabe og ukuelig tro på, at nederlag ikke var en mulighed.

I stedet for at løfte, tabte David Moyes. Igen og igen. 11 gange i Premier League. Tidligt i FA Cup'en og tæt på et pinligt samlet Champions League-nederlag til græske Olympiakos. Og til sidst fik de nok i Manchester United. Det kunne ikke blive ved. Derfor var David Moyes reelt set også en færdig mand tilbage i februar.

I dag blev han fyret. Konklusionen i flere af de store engelske medier er, at han allerede var færdig i februar.

Se også: Bekræftet: Moyes færdig i UnitedSe også: Man U. mødtes med toptræner: Er Moyes færdig?'The chosen one' kaldte man David Moyes, som blev valgt som Alex Fergusons afløser (Foto: AP)
'The chosen one' kaldte man David Moyes, som blev valgt som Alex Fergusons afløser (Foto: AP)


Pinlige nederlag
The Independent skriver, at nederlaget på 2-0 ude mod Olympiakos den 25. februar var kampen, der endeligt afgjorde Moyes skæbne. Det var også her, at Robin van Persie for første gang offentligt luftede frustrationerne over klubbens dårlige spil og taktik.

Se også: Aviser går amok: Slagter Moyes efter græsk tragedieSe også: Avis: Van Persie overvejer United-exit

Men også kampen mod Stoke 1. februar lagde fundamentet til den fyring, alle blot ventede på. Til den kamp kunne skotten nemlig stille med Wayne Rooney, Robin van Persie og vinterindkøbet Juan Mata fra start for første gang.

Manchester United tabte 2-1.

Se også: TV: United knust på smuk scoringSe også: Bekræftet: Moyes færdig i United

The Times skriver at Glazer-familien, der ejer klubben, endelig havde mistet tålmådigheden. I næste uge ankommer de selv til byen for at være med til at ansætte en ny manager.

For de tyve-dobbelte Premier League-vindere har travlt. Egentlig var planen at lade Moyes stå i spidsen sæsonen ud, men den løsning troede man ikke længere på.

United-næstformand Ed Woodward er allerede nu i gang med at bruge løs af de 150 mio. pund, som Moyes havde fået stillet til rådighed i sommerens transfervindue. VM står for døren, og derfor vil man gerne lukke en række handler, inden spillerne skal afsted til Brasilien med deres lande.

Og man tror ikke på, at man kan sikre sig de nødvendige stjerner, hvis manageren i klubben stadig hedder Moyes. Derfor måtte han også ud med det samme.

Se også: Moyes' United-mandskab flået fra hinandenSe også: Bekræftet: Moyes færdig i UnitedSkal Ryan Giggs overtage trænersædet i Manchester United? (Foto: AP)
Skal Ryan Giggs overtage trænersædet i Manchester United? (Foto: AP)


Giggs kan overtage
Der resterer fire kampe af sæsonen, og dem kan klublegenden Ryan Giggs komme til at stå i spidsen for som træner. Waliseren har denne sæson fungeret som spillende assistent i klubben.

Med de historiske 11 nederlag i sæsonen er United også så godt som sikker på, at man næste sæson ikke skal spille europæisk fodbold. For første gang siden 1981/82-sæsonen.

Ifølge både The Mirror og Daily Mail er hollandske Louis van Gaal favorit til at overtage managersædet i klubben.

Se også: Man U. mødtes med toptræner: Er Moyes færdig?Se også: United vil sprænge banken for Bayern-spiller

Opdateret efter fyringen af David Moyes kl. 09.30

Se Uniteds nederlag til Everton herunder
Everton-Man Utd 2-0: Moyes i rædselsgensyn med Goodison

Se fly over Old Trafford med 'Moyes out'-banner
TV: Her er flyet med 'Moyes out'-banneretFAKTA: Sådan er det gået United under Moyes

Manchester United har tirsdag valgt at fyre David Moyes, som end ikke fik en hel sæson i mesterklubben.

9. maj 2013 annoncerer Manchester United, at David Moyes tager over som manager efter Alex Ferguson. Moyes ansættes på en seksårig kontrakt og begynder 1. juli 2013.

22. april 2014 meddeler Manchester United, at Moyes er fyret.

Sådan er det gået for United under Moyes:

Premier League:
* Manchester United ligger lige nu nummer syv med 57 point efter 34 kampe (38 kampe i sæsonen). Dermed er United ude af spillet om Champions League-billetter og får meget svært ved at nå Europa League.

* I sæsonen 1991/1992 blev Manchester United nummer 2 i Premier League, og siden er holdet endt i top-3 alle sæsoner indtil denne sæson, hvor de holdet realistisk får svært ved at nå højere op end den øjeblikkelige 7.-plads. Top-fire er ikke muligt at nå - ikke engang i teorien.

* Den elendige indsats i Premier League sættes i relief af, at United taber begge ligaopgør mod lokalrivalerne fra Manchester City, mod ærkerivalerne fra Liverpool og sågar mod Moyes tidligere klub, Everton.

Champions League:
* United leverer en godkendt indsats. Vinder den indledende gruppe, slår Olympiakos ud i 1/8-finalen, inden holdet i kvartfinalen taber samlet til Bayern München.

Pokalturneringer:
* I FA Cuppen taber United i tredje runde skuffende hjemme 1-2 til Swansea.

* I den lille pokalturnering - Capital One Cup - taber United efter straffespark til Sunderland i semifinalen.

FA Community Shield:
* 11. august 2013 vinder Manchester United med Moyes i spidsen FA Community Shield - en kamp mellem mesteren og FA Cup-vinderen. United slår Wigan 2-0.

Ritzau

0 kommentarer
Vis kommentarer