Bekræftet: Moyes færdig i United

Fyringen er sket på et morgenmøde på Manchester Uniteds træningsanlæg

¨David Moyes er angiveligt blevet fyret her til morgen. (Foto: Scott Heppell).
¨David Moyes er angiveligt blevet fyret her til morgen. (Foto: Scott Heppell).

Manchester United har fyret manager David Moyes.

Det bekræfter klubben på sin officielle hjemmeside.

Fyringen skete på et morgenmøde på klubbens træningsanlæg i Carrington, hvor klubdirektør Ed Woodward orienterede den skotske manager om klubbens beslutning.

David Moyes - The Chosen One - var Sir Alex Fergusons valg som Manchester United manager, da han valgte at træde tilbage efter sidste sæsons mesterskab - nummer 20 i rækken. Det var United-legenden, der suverænt pegede på sin landsmand og den daværende Everton-manager som efterfølgeren.

Men Moyes blev aldrig en topmanager. Han havde udrettet mirakler med Everton for små midler, men han evnede ikke at løfte en af verdens største klubber.

Brugte 64 mio. pund

I sommerens transfervindue var der mange spekulationer om forstærkninger til Manchester United. Men det blev kun til købet af Marouane Fellaini i Everton for 27 mio. pund.

Siden brugte han yderliger 37 mio. pund i januar på at forstærke offensiven med købet af Juan Mata i Chelsea. I februar fik Wayne Rooney også en ny kontrakt, der gør ham til den bedst betalte spiller med en ugeløn på 300.000 pund.

Selv om Mata kom til og Rooney blev løftet i løn fortsatte Manchester Uniteds slingrekurs her i 2014, hvor specielt fæstningen Old Trafford - Drømmenes Teater - faldt. Manchester United har i sæsonen tabt hele seks kampe - mod Everton, West Bromwich, Everton, Liverpool, Manchester City og Tottenham - på hjemmebane.

Vandt hver anden kamp

David Moyes nåede 51 kampe i spidsen for Manchester United. Han var med til hurtigt at ryge ud af FA Cupen til Swansea, siden tabte de i Capital One Cupen til Sunderland i semifinalen, I Champions League røg de ud i kvartfinalen til Bayern München og endelig var de tidligt ude af mesterskabskampen.

Moyes vandt 27 kampe og havde dermed en sejrsprocent på 52,94. Ni kampe blev uafgjort, mens han nåede at tabe 15 kampe i de ti måneder, han sad i stolen som manager i en af verdens største fodboldklubber.

Manchester United har nu bekræftet, at det bliver Ryan Giggs, der overtager ansvaret resten af sæsonen, hvor han får Nicky Butt til at hjælpe sig. Manchester United mangler at møde Norwich, Sunderland og Hull hjemme samt Southampton på udebane.

Manchester United er uden mulighed for at komme i top-4 og dermed kvalificere sig til nsæte sæsons Champions League.

FAKTA: Sådan er det gået United under Moyes

Manchester United har tirsdag valgt at fyre David Moyes, som end ikke fik en hel sæson i mesterklubben.

9. maj 2013 annoncerer Manchester United, at David Moyes tager over som manager efter Alex Ferguson. Moyes ansættes på en seksårig kontrakt og begynder 1. juli 2013.

22. april 2014 meddeler Manchester United, at Moyes er fyret.

Sådan er det gået for United under Moyes:

Premier League:
* Manchester United ligger lige nu nummer syv med 57 point efter 34 kampe (38 kampe i sæsonen). Dermed er United ude af spillet om Champions League-billetter og får meget svært ved at nå Europa League.

* I sæsonen 1991/1992 blev Manchester United nummer 2 i Premier League, og siden er holdet endt i top-3 alle sæsoner indtil denne sæson, hvor de holdet realistisk får svært ved at nå højere op end den øjeblikkelige 7.-plads. Top-fire er ikke muligt at nå - ikke engang i teorien.

* Den elendige indsats i Premier League sættes i relief af, at United taber begge ligaopgør mod lokalrivalerne fra Manchester City, mod ærkerivalerne fra Liverpool og sågar mod Moyes tidligere klub, Everton.

Champions League:
* United leverer en godkendt indsats. Vinder den indledende gruppe, slår Olympiakos ud i 1/8-finalen, inden holdet i kvartfinalen taber samlet til Bayern München.

Pokalturneringer:
* I FA Cuppen taber United i tredje runde skuffende hjemme 1-2 til Swansea.

* I den lille pokalturnering - Capital One Cup - taber United efter straffespark til Sunderland i semifinalen.

FA Community Shield:
* 11. august 2013 vinder Manchester United med Moyes i spidsen FA Community Shield - en kamp mellem mesteren og FA Cup-vinderen. United slår Wigan 2-0.

Ritzau

0 kommentarer
Vis kommentarer