United fyrer managers på stribe

Fem af de seneste seks Manchester United-managere er sparket ud før tid

Alex Ferguson er den eneste af de seks seneste managere i Manchester United, der har overlevet og selv bestemt, hvornår han skulle stoppe. De øvrige er fyret. (Foto: Jon Super).
Alex Ferguson er den eneste af de seks seneste managere i Manchester United, der har overlevet og selv bestemt, hvornår han skulle stoppe. De øvrige er fyret. (Foto: Jon Super).

Jobbet som manager i Manchester United er et af de sværeste at bestride, hvis man altså ikke hedder Sir Alex Ferguson.

Godt nok fik Sir Alex Ferguson en elendig start, da han tiltrådte i jobbet i 1986, men han er rent faktisk den eneste af de seks seneste managers, der har overlevet og selv fået lov at vælge, hvornår han skulle stoppe. Det skete sidste sommer efter det 20. mesterskab til klubben.

Men han måtte faktisk vente syv år med at vinde sin første titel. Den kom i sæsonen 1992/93 og blev den første af 13. titler som Sir Alex Ferguson vandt som Manchester United manager.

Men de foregående i managerstolen har ikke haft det let. De er røget samme vej, som det skete for David Moyes i dag: Ud af klappen før kontrakten løb ud.

Faktisk er fem af de seneste seks managere i Manchester United fyret før tid.

Mens andre storklubber skifter flittigt ud på managerposten, har Manchester United qua Alex Fergusons lange regeringsperiode haft en vis form for kontinuitet på managerposten, fordi skotten sad i stolen i 27 år. I den periode på 27 år har eksempelvis Manchester City haft 20 managers, Liverpool har haft 10, Chelsea har haft 18 managers og endelig har Arsenal haft seks.

Se også: Her er favoritterne til at afløse Moyes

Her kommer oversigten:

Frank O'Farrell fik 81 kampe som manager i perioden 8. juni 1971 til 19. december 1972. Han blev fyret på grund af dårlige resultater.

Tommy Docherty fik 228 kampe som manager i perioden 22. december 1972 til 4. juli 1977. Han blev fyret af etiske grunde, fordi han havde en affære med klubbens fysioterapeuts kone. De endte sidenhen med at gifte sig.

Dave Sexton var manager fra 14. juli 1977 til 30. april 1981 og nåede at stå i spidsen for klubben i 201 kampe. Han blev fyret efter sæsonen, hvor holdet havde opnået en skuffende ottendeplads i ligaen.

Ron Atkinson var manager fra 9. juni 1981 til 6. november 1986 og nåede 292 kampe som Manchester United-manager. Han blev fyret på grund af svigtende resultater. Manchester United gik ned hver gang Bryan Robson var skadet. Og Robson var netop skadet, da klubben valgte at fyre Atkinson.

David Moyes nåede at sidde ti måneder i managerstolen. Han fik 51 kampe og selv om han fik en seksårig kontrakt, kunne klubben slippe ud af aftalen ved at fyre ham nu og slippe med ét års løn.

Se også: 9 grunde til Moyes' fyring

FAKTA: Sådan er det gået United under Moyes

Manchester United har tirsdag valgt at fyre David Moyes, som end ikke fik en hel sæson i mesterklubben.

9. maj 2013 annoncerer Manchester United, at David Moyes tager over som manager efter Alex Ferguson. Moyes ansættes på en seksårig kontrakt og begynder 1. juli 2013.

22. april 2014 meddeler Manchester United, at Moyes er fyret.

Sådan er det gået for United under Moyes:

Premier League:
* Manchester United ligger lige nu nummer syv med 57 point efter 34 kampe (38 kampe i sæsonen). Dermed er United ude af spillet om Champions League-billetter og får meget svært ved at nå Europa League.

* I sæsonen 1991/1992 blev Manchester United nummer 2 i Premier League, og siden er holdet endt i top-3 alle sæsoner indtil denne sæson, hvor de holdet realistisk får svært ved at nå højere op end den øjeblikkelige 7.-plads. Top-fire er ikke muligt at nå - ikke engang i teorien.

* Den elendige indsats i Premier League sættes i relief af, at United taber begge ligaopgør mod lokalrivalerne fra Manchester City, mod ærkerivalerne fra Liverpool og sågar mod Moyes tidligere klub, Everton.

Champions League:
* United leverer en godkendt indsats. Vinder den indledende gruppe, slår Olympiakos ud i 1/8-finalen, inden holdet i kvartfinalen taber samlet til Bayern München.

Pokalturneringer:
* I FA Cuppen taber United i tredje runde skuffende hjemme 1-2 til Swansea.

* I den lille pokalturnering - Capital One Cup - taber United efter straffespark til Sunderland i semifinalen.

FA Community Shield:
* 11. august 2013 vinder Manchester United med Moyes i spidsen FA Community Shield - en kamp mellem mesteren og FA Cup-vinderen. United slår Wigan 2-0.

Ritzau

0 kommentarer
Vis kommentarer