Endnu en legende bliver træner i Manchester United

Paul Scholes slutter sig til trænerstaben i Manchester United, hvor han skal hjælpe Ryan Giggs frem mod afslutningen af Premier League

Poul Scholes bliver assisterende træner i Manchester United (Foto: AP)
Poul Scholes bliver assisterende træner i Manchester United (Foto: AP)

Endnu en af Manchester Uniteds tidligere helte på grønsværen skal være med til at hjælpe klubben oven på fyringen af David Moyes tirsdag.

Den tidligere midtbaneprofil Paul Scholes er således blevet en del af trænerstaben, der skal støtte den midlertidige manager Ryan Giggs, som står i spidsen for holdet i resten af sæsonen.

Manchester United oplyser således via klubbens Twitter-profil, at Paul Scholes er at finde på træningsbanen for klubben i dag, hvor han skal assistere Ryan Giggs. I forvejen er Nicky Butt og Phil Neville en del af staben, hvilket de også var under David Moyes.

Der resterer fire kampe i Premier League-sæsonen for Manchester United, der aktuelt ligger nummer syv i tabellen.

Se også: 9 grunde til Moyes' fyringDavid Moyes er færdig i United. (Foto: AP) Sport og Spil Moyes kortlagt - så dårlig var han

FAKTA: Sådan er det gået United under Moyes

Manchester United har tirsdag valgt at fyre David Moyes, som end ikke fik en hel sæson i mesterklubben.

9. maj 2013 annoncerer Manchester United, at David Moyes tager over som manager efter Alex Ferguson. Moyes ansættes på en seksårig kontrakt og begynder 1. juli 2013.

22. april 2014 meddeler Manchester United, at Moyes er fyret.

Sådan er det gået for United under Moyes:

Premier League:
* Manchester United ligger lige nu nummer syv med 57 point efter 34 kampe (38 kampe i sæsonen). Dermed er United ude af spillet om Champions League-billetter og får meget svært ved at nå Europa League.

* I sæsonen 1991/1992 blev Manchester United nummer 2 i Premier League, og siden er holdet endt i top-3 alle sæsoner indtil denne sæson, hvor de holdet realistisk får svært ved at nå højere op end den øjeblikkelige 7.-plads. Top-fire er ikke muligt at nå - ikke engang i teorien.

* Den elendige indsats i Premier League sættes i relief af, at United taber begge ligaopgør mod lokalrivalerne fra Manchester City, mod ærkerivalerne fra Liverpool og sågar mod Moyes tidligere klub, Everton.

Champions League:
* United leverer en godkendt indsats. Vinder den indledende gruppe, slår Olympiakos ud i 1/8-finalen, inden holdet i kvartfinalen taber samlet til Bayern München.

Pokalturneringer:
* I FA Cuppen taber United i tredje runde skuffende hjemme 1-2 til Swansea.

* I den lille pokalturnering - Capital One Cup - taber United efter straffespark til Sunderland i semifinalen.

FA Community Shield:
* 11. august 2013 vinder Manchester United med Moyes i spidsen FA Community Shield - en kamp mellem mesteren og FA Cup-vinderen. United slår Wigan 2-0.

Ritzau

FAKTA: Blå bog om David Moyes

* Navn: David William Moyes

* Født: 25. april 1963, Skotland (50 år)

Trænerkarriere:

* 1998 til 2002: Manager i Preston North End som han i sin trænerperiode førte fra 3. division til i sæsonen 2000-01 at spille om oprykning til Premiere League, som de dog tabte.

* 2002 til 2013: Manager i Everton F.C.. Blev flere gange kåret til "Manager of the Year".

* 2013 til 2014: Manager i Manchester United. Overtog posten, efter at legenden Alex Ferguson trak sig tilbage. Moyes og Manchester United havde oprindeligt skrevet en seksårig kontrakt.

Kilder: soccerbase.com, bold.dk

Ritzau

0 kommentarer
Vis kommentarer