Se prisen: United slipper 'billigt' fra Moyes-fyring

David Moyes havde en lang kontrakt, men får ikke en stor kompensation for sin fyring i Manchester United

David Moyes får lidt penge med i forbindelse med fyringen i Manchester United (Foto: AP)
David Moyes får lidt penge med i forbindelse med fyringen i Manchester United (Foto: AP)

Alt var fryd og gammen, da David Moyes sidste sommer satte signatur på en seks-årig kontrakt med Manchester United. Sir Alex Fergusons perfekte afløser var fundet, og ægteskabet skulle være langvarigt.

Men ikke alt var blind kærlighed mellem de to parter. For i kontrakten var en klausul, der sikrede Manchester United muligheden for at fyre skotske Moyes med blot et enkelt års lønkompensation, hvis ikke det lykkedes ham at føre klubben i Champions League. Sund fornuft viser det sig nu.

Se også: 9 grunde til Moyes' fyringSe også: Her er favoritterne til at afløse Moyes

For med søndagens 2-0 nederlag til Everton forsvandt 'de røde djævles' teoretiske chance for at ende i top 4, og tirsdag blev David Moyes så fyret af næstformand Ed Woodward. Og i stedet for at skulle kompenseres for hele kontraktperioden, kan Manchester United nøjes med at betale for et enkelt år. Det skriver flere engelske medier.

David Moyes menes at tjene fem mio. pund om året, hvilket altså bliver den pris, det kostede Manchester United at fyre den tidligere Everton-manager efter ti måneders tjeneste.

Men mon ikke den 50-årige nu arbejdsløse Moyes alligevel får smør på brødet. Fem mio. pund svarer til 45 mio. kr.

David Moyes er færdig i United. (Foto: AP) Sport og Spil Moyes kortlagt - så dårlig var hanSe også: United fyrer managers på stribe

FAKTA: Sådan er det gået United under Moyes

Manchester United har tirsdag valgt at fyre David Moyes, som end ikke fik en hel sæson i mesterklubben.

9. maj 2013 annoncerer Manchester United, at David Moyes tager over som manager efter Alex Ferguson. Moyes ansættes på en seksårig kontrakt og begynder 1. juli 2013.

22. april 2014 meddeler Manchester United, at Moyes er fyret.

Sådan er det gået for United under Moyes:

Premier League:
* Manchester United ligger lige nu nummer syv med 57 point efter 34 kampe (38 kampe i sæsonen). Dermed er United ude af spillet om Champions League-billetter og får meget svært ved at nå Europa League.

* I sæsonen 1991/1992 blev Manchester United nummer 2 i Premier League, og siden er holdet endt i top-3 alle sæsoner indtil denne sæson, hvor de holdet realistisk får svært ved at nå højere op end den øjeblikkelige 7.-plads. Top-fire er ikke muligt at nå - ikke engang i teorien.

* Den elendige indsats i Premier League sættes i relief af, at United taber begge ligaopgør mod lokalrivalerne fra Manchester City, mod ærkerivalerne fra Liverpool og sågar mod Moyes tidligere klub, Everton.

Champions League:
* United leverer en godkendt indsats. Vinder den indledende gruppe, slår Olympiakos ud i 1/8-finalen, inden holdet i kvartfinalen taber samlet til Bayern München.

Pokalturneringer:
* I FA Cuppen taber United i tredje runde skuffende hjemme 1-2 til Swansea.

* I den lille pokalturnering - Capital One Cup - taber United efter straffespark til Sunderland i semifinalen.

FA Community Shield:
* 11. august 2013 vinder Manchester United med Moyes i spidsen FA Community Shield - en kamp mellem mesteren og FA Cup-vinderen. United slår Wigan 2-0.

Ritzau

FAKTA: Blå bog om David Moyes

* Navn: David William Moyes

* Født: 25. april 1963, Skotland (50 år)

Trænerkarriere:

* 1998 til 2002: Manager i Preston North End som han i sin trænerperiode førte fra 3. division til i sæsonen 2000-01 at spille om oprykning til Premiere League, som de dog tabte.

* 2002 til 2013: Manager i Everton F.C.. Blev flere gange kåret til "Manager of the Year".

* 2013 til 2014: Manager i Manchester United. Overtog posten, efter at legenden Alex Ferguson trak sig tilbage. Moyes og Manchester United havde oprindeligt skrevet en seksårig kontrakt.

Kilder: soccerbase.com, bold.dk

Ritzau

0 kommentarer
Vis kommentarer