Rooneys overraskende afsløring: Her er mit største forbillede

Hverken David Moyes eller Alex Ferguson er personen, der har haft størst indflydelse på den engelskes landsholdsstjernes karriere

Rooney har ikke glemt sin ungdomstræner i Everton Colin Harvey. (Foto: AP/Rui Viera)
Rooney har ikke glemt sin ungdomstræner i Everton Colin Harvey. (Foto: AP/Rui Viera)

Wayne Rooney har allerede opnået en status som en af de allerstørste engelske fodboldstjerner i historien.

Han stormede for alvor ind på den engelske fodboldscene, da han allerede som 17-årig blev solgt fra Moyes' Everton til mægtige Manchester United for et svimlende millionbeløb på næsten 300 millioner kroner.

Her havde han en af de allerbedste læremestre af dem alle. Den legendariske skotske manager Sir Alex Ferguson gjorde drengen til en mand og var med til at udklække en af verdens bedste fodboldspillere.

Se også: Rooney lover at være helt klar i Brasilien

Men det er dog ikke Ferguson, som Rooney anser som den træner, der har haft størst indflydelse på hans karriere. Ej heller er det David Moyes eller den tidligere engelske landstræner Fabio Capello. Nej, Rooney peger på en fuldstændig ukendt ungdomstræner.

- Der er selvfølgelig både Moyes og Ferguson, men ham som jeg anser som den, der har haft størst indflydelse på min karriere er Colin Harvey fra Evertons ungdomshold, siger han Sky Sports Socccer AM og uddyber:

- Han var en meget hård træner, og når jeg ser tilbage på den tid, er jeg meget taknemmelig for, at han var det. Han fik mig til at tro på, at jeg ville blive professionel, og at alt andet var mindre vigtigt.

Se også: Rooney: Giggs er skabt til at være manager

I interviewet roser Rooney også den nuværende engelske landstræner Roy Hodgson for han mandskabsbehandling.

- Han er en flink fyr. Han kommer op og taler med os og spørger, hvordan vores familie har det, og jeg synes, at han er den perfekte blanding af en gentleman og en hård træner, hvis det er nødvendigt.

Hør hele interviewet med Rooney her

0 kommentarer
Vis kommentarer