Annonce:
Annonce:

United-reporter tordner: Ringeste hold i 20 år

David Moyes, der har holdt sin første brandtale til spillerne, vil få frie hænder og store beløb til at genopbygge et storhold, rapporterer engelske aviser

Pressede David Moyes fortalte efter nedelaget til Swansea sine spillere, at deres fremtid i klubben kan være på spil (Foto: AP)
Pressede David Moyes fortalte efter nedelaget til Swansea sine spillere, at deres fremtid i klubben kan være på spil (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Siden Premier League blev dannet i 1992 har Manchester United haft fast ophold i Top 3, og kun tre gange har De Røde Djævle måttet nøjes med en tredjeplads. Nærmest definitionen på et tophold.

Derfor fældes der selvsagt hårde domme over sæsonens katastrofestart med manager David Moyes som forreste mand på anklagebænken. Men heller ikke forgænger Alex Ferguson slipper for kras kritik.

Og når selv Stuart Mathieson, mangeårig United-reporter med hjertet, i Manchester Evening News begynder at sliber øksen, står det grelt til.

- Selv ikke det faktum, at David Moyes’ trup er regerende mestre, kan beskytte dem fra at blive betragtet som det dårligste United-hold i to årtier, tordner han efter seneste blamage mod Swansea i FA Cup’en.

Annonce:

- Det kan lyde hårdt overfor en gruppe spillere, som har en medaljesamling som ingen anden, engelsk klub kan matche, men det er den standard, klubben har sat, fastslår han og beskriver, hvordan klubbens forvænte omgivelser er begyndt at reagere.

Otte årsager: Derfor er United i krise

- Mumlerierne blev holdt nede med den 19. rekord-titel i 2011, men de steg i volumen i 2012, hvor truppen allerede havde mange spørgsmålstegn - især omkring midtbanen. Og uden talismanen Robin van Persie er det svært at forestille sig, hvordan Ferguson skulle have vundet sin 20. titel.

- Nu bliver de udstillet, og der er ingen vej udenom: Det nuværende hold rammer bunden, når de seneste 20 års mandskaber skal rangeres.

- Råbet efter en playmaker af topkvalitet blev ikke hørt i Fergusons sidste år, og nu betaler David Moyes prisen. Han har arvet en bunke spillere i aldersgruppen 23-27 år, der ikke er kampafgørende, skriver Mathieson og nævner navne som Chris Smalling, Danny Welbeck, Tom Cleverley, Jonny Evans, Shinji Kagawa, Rafael, Anderson og Javier Hernandez, ligesom han anfører, at fløjene Antonio Valencia, Nani og Ashley Young har savnet stabilitet.United-spillerne (Foto: PA)
United-spillerne (Foto: PA)
Her er tallene, der har skabt 'chok-stemning' på Old Trafford

Annonce:

Han mener, det er for tidligt at dømme Marouane Fellaini som et flop, men påpeger, at folk fra den gamle brigade som Rio Ferdinand, Patrice Evra, Nemanja Vidic og endda Robin van Persie kan have fremtiden bag sig.

- Der venter Moyes et stort job med at rekonstruere United, konkluderer han.

Moyes får millioner
Adskillige engelske aviser fortæller i dag, at David Moyes får frie hænder og mange penge til netop den opgave. Der gættes på beløb fra 100 til 200 millioner pund, der i øjeblikket er ni kroner værd, som de amerikanske ejere skulle have lovet den trængte manager.

Han skulle have holdt sin første, alvorlige brandtale til spillerne i omklædningsrummet efter 1-2 mod Swansea og advaret dem om, at deres fremtid i klubben kunne være på spil, fortæller Mark Ogden, United-kender hos Daily Telegraph.

Annonce:

Han mener at vide, at Moyes har indleveret en ønskeliste til Ed Woodward (næstformand med ansvar for den daglige drift, herunder transferaktivitet, red.) med navne som Luke Shaw, venstreback fra Southhampton, den franske centerforsvarer Eliaquim Mangala fra Porto samt Dortmund-stjernerne Marco Reus og Ilkay Gündogan.

Tirsdagens transferrygter: Snupper Mourinho sit gamle problembarn?

Målet er at tilføje mere færdige profiler midt i 20’erne, som kan fylde ud i gabet mellem unge talenter og ældre spillere med en vis skadesfrekvens.

Midt i kaos står klubbens vel nok største og stadig leveringsdygtige stjerne, Wayne Rooney. Ogden mener at vide, at hans fremtid ikke afklares foreløbig. Kontrakten udløber i juni 2015, og en eventuel forlængelse kan hænge direkte sammen med, om United formår at kravle op i Top 4 og kvalificere sig til Champions League.

Den 28-årige angriber er i øvrigt tvivlsom til aftenens opgør ude mod Sunderland i Capital One Cup. En kamp, der med et nederlag kan sætte yderligere skub i krise-gætterierne i Manchester.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: