Se kontroversiel offside-kendelse i City-sejr

Manchester City overtog førstepladsen i Premier League efter en smal sejr ude over Newcastle. Men hjemmeholdet blev frataget en scoring

Manchester City behøvede kun at juble én gang, da de mødte Newcastle og vandt. (Foto: AP/Scott Heppell)
Manchester City behøvede kun at juble én gang, da de mødte Newcastle og vandt. (Foto: AP/Scott Heppell)

Manchester City har normalt et rigtig godt tag på Newcastle. Nogen vil måske kalde det et decideret kvælertag.

For i deres otte seneste møder har City vundet hver gang. Og i de tre seneste opgør har målscoren heddet 10-0 i de lyseblås favør.

Søndag eftermiddag på Newcastles bane var der så lagt op til endnu en traditionel, engelsk håndmad med fish and chips.

Det blev dog ikke den øretæve, man måske kunne have troet. Manchester City vandt godt nok med 2-0 og overtager førtsepladsen i Premier League. Men undervejs fik Newcastle på kontroversiel vis annulleret et drømmemål.

Se også: Tottenham-ekspert: Nu er Eriksen nøglespiller

Efter små 10 minutter gik det galt for Newcastle. Her slog Citys Aleksandar Kolarov en flad bold ind i feltet til Edin Dzeko, der slaskede læderet direkte op i det nærmeste målhjørne.

Newcastle svarede senere tilbage med en fantastisk langskudssperle fra 30 meters afstand af Cheikh Tioté. Bolden susede op i målhjørnet, og alle på St. James' Park jublede som var de til rockkoncert med 'Roling Stones'.

Desværre for hjemmeholdet blev målet annulleret, fordi franske Yoann Gouffran angiveligt havde indflydelse på spillet, mens han stod i offsideposition og generede boldens bane og Joe Harts udsyn i målet.

Hverken Newcastles spillere eller fans var enige i dommer Mike Jones' beslutning. Det lod de samstemmige og brølende buhråb vide, da stadion buldrede som en gryde under kog.

TV: Se den tvivlsomme offsidekendelse ved Newcastles drømmekasse i klippe her:
Newcastles drømmemål underkendt i kontroversiel offside

Tioté og de andre Newcastle-spillere kæmpede videre efter det annullerede mål.

Og flere gange var hjemmeholdet tæt på at score ved blandt andet Yoann Cabaye og Loïc Rémy. City havde også et par muligheder. Men et kraftfuldt hovedstød af Vincent Kompany blev reddet på stregen af Tim Krul, mens et andet hovedstød af Fernandinho ramte overliggeren.

I overtiden lukkede Citys spanske angriber Alvaro Negredo kampen, da hans scorede efter en friløber.

Selv om City nu sidder på førstepladsen med 47 point, er den måske kun til låns. For Arsenal kan erobre den plads tilbage med en sejr ude over Aston Villa mandag aften.

0 kommentarer
Vis kommentarer