Laudrup uenig med bossen: Forholdet brudt sammen

Modsætningsforholdet mellem den stærke og velovervejede bestyrelsesformand Huw Jenkins og Laudrup er til at få øje på

Michael Laudrup er ikke dum.

Michael Laudrup siger aldrig noget forhastet.

- Han (Marvin Emnes, red.) er en spiller, de har talt meget om i klubben. Han har været her før. Men jeg er nødt til at se ham an. Jeg kender ham ikke særlig godt, sagde Michael Laudrup til de lokale aviser efter nederlaget til West Ham.

Laudrup kender ikke sit nyindkøb

Hvis lejesvenden Marvin Emnes fra Middlesbrough havde håbet på en stormende, hjertelig velkomst fra sin nye boss, så er han nok blevet skuffet.

Men bemærkningen indkapsler Michael Laudrups bryderier i Swansea lige nu.

Transfer-uenighed
Marvin Emnes var nemlig et tema som Swansea-indkøb både sommeren 2012 og 2013.

At han stadig er ukendt for Michael Laudrup - og danskeren ikke lægger skjul på det - fortæller sin egen klare historie om transfer-uenighed.

Den uenighed kan koges ned til et modsætningsforhold mellem den stærke og velovervejede bestyrelsesformand Huw Jenkins og Laudrup, der reelt er der, hvor det er brudt sammen.

Laudrup-historien gentager sig: Derfor går det galt

Verdensstjernen Michael Laudrup har altid udgjort et umage par med Droopy-agtige Huw Jenkins. Til tider føles det som om, at manden stadig går rundt med den sikkerhedshjelm på hovedet, som han tidligere benyttede, da han var i byggebranchen.

Sætningerne falder i et tempo, hvor han stadig kan undvige en faldende mursten og færdiggøre sætningen uden at skifte hastighed.

Den ærekære Huw Jenkins tror på solidt, langsigtet, ærligt arbejde. Derfor gjorde det ondt, da den første store kile i samarbejdet blev slået i sommer. Laudrups rådgiver, Bayram Tutumlu, pustede en konflikt op omkring klubbens transfers samtidig med, at han forsøgte at sælge anfører Ashley Williams til Arsenal og søgte en ny klub til Laudrup.

Vil have Laudrup fyret

Da Michael Laudrup efter endt ferie bagatelliserede konflikten som medieskabt, glemte danskeren imidlertid sin teflon-facon, da han gik i forsvar for Bayram Tutumlu og slog fast, at det var decideret løgn, at Tutumlu havde forsøgt at sælge Ashley Williams.

Michael Laudrup er ikke dum.

Michael Laudrup siger aldrig noget forhastet.

Laudrup har mistet magten i Swansea

Men det, Laudrup dermed kaldte en løgn, var en historie anonymt plantet af klubbens bestyrelse. Det stod helt klart, da Jenkins slog igen bare nogle måneder senere, da han i Ekstra Bladet understregede, at Tutumlu havde været involveret i Williams-affæren.

Enhver tro på, at sommerens strid bare havde været en krusning, der havde fået lov til at vokse til en bølge, blev i det sekund udslettet.

Siden har sammenbruddet mellem Jenkins og Laudrup været en realitet. Håbet var, at kvaliteten i truppen var stærk nok til at lede Swansea frem til sommeren 2014 uden de store problemer.

Men deltagelsen i Europa League har trukket store veksler på den trup, som efter Laudrups ønske er på 22 spillere.

Og nu balancerer truppen på kanten af en krise, der i værste fald kan udløse nedrykning.