Klub hvæser af forbund efter vanvidstackling

Callum McManaman bør straffes, selvom reglerne ikke tillader det, mener Newcastle United efter dommedagstackling

I Wigan Athletic sidder de og glæder sig.

Unge Callum McManaman kan ikke blive ramt af karantæne, til trods for at han på mest brutale vis tacklede Massadio Haïdara i lørdagens ligakamp mod Newcastle United.

Haïdara måtte samtidig forlade banen på en båre - skadet i knæet - og omgående på hospitalet. Han fik end ikke er frispark. Og efterfølgende har han fået konstateret et eller flere beskadigede ledbånd.

Og det har i den grad vakt harmen i Newcastle.

- Det står klart med denne beslutning (at McMananam slipper for straf, red.), at de nuværende disciplinære procedurer slet ikke matcher deres formål, skrev klubben tirsdag i en pressemeddelelse.

- Newcastle United har sammen med flere andre klubber fået spillere suspenderet for episoder, der er blevet gennemgået efter kampene. Uden at skulle gå i detaljer med dem, var de ikke nær så voldsomme som Callum McManamans tackling på Haïdara.

- Vi forstår, at de nuværende procedurer giver forbundet begrænsede muligheder. Det kan bare ikke være rigtigt, at de mest alvorlige forseelser - dem hvor det er muligt at skade en modstander - kan slippe, selvom den oprindeligt blev noteret af dommeren, skriver man.

Forbundet, FA, meddelte tirsdag, at det ikke er muligt at straffe, fordi kampens dommer, Mark Halsey, noterede episoden i sin kamprapport. Kun når opmanden intet har set/foretaget sig, er det muligt retrospektivt at idømme karantæne med mere fra forbundets side.

Allerede under kampen viste Newcastle-lejren, hvor frustreret man var over McManaman, da assisterende træner John Carver forsøgte at konfrontere 'gerningsmanden' i pausen. For det er han blevet sigtet af forbundet.

Det er endnu uvist hvor alvorlig skaden er for Haïdara. Han skal scannes næste uge.

Bestyrelsesformand i Wigan Dave Wheland har været ude og bakke McManaman op og forklaret, at der ikke er noget ondt i den 21-årige spiller.

- Bolden var der, og McManaman fik helt klart fat i den. Så fuldførte han tacklingen, og de stødte sammen. Det var et uheld. Der er ikke et gram ondskab i ham. Han er en entusiastisk ung mand, som har lovende udsigter. Han er meget berørt af det hele, sagde han tirsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere