Liverpool med blodrøde tal

Den engelske traditionsklub øgede gælden med 190 mio. kr. – skylder nu 750 mio. kr., men har et afdragsfrit lån på 400 mio. kr. fra klubbens amerikanske ejere

Økonomien halter (Foto: AP)
Økonomien halter (Foto: AP)

På banen har Liverpool ikke længere fordums styrke og på regnskabets bundlinje går det heller ikke særlig godt for den engelske traditionsklub med 18 mesterskaber på kontoen.

I det seneste regnskabsår, der løb fra 1. august 2011 til 31. maj 2012 har klubben haft et underskud på 350 mio. kr. Det hænger i høj grad sammen med afdrag på dyrt købte spillere som Jordan Henderson og Stewart Downing.

Se også:

Se også: Liverpool-boss: Luis Suarez er årets spiller

Men en stor del af forklaringen på de blodrøde tal i Liverpool er prisen for at forsøge at genopbygge et nyt hold uden deltagelse i Europa Cupen.

Klubbens ledelse mener ikke Liverpools fans har grund til at være hverken bekymrede eller nervøse, fordi FSG, Fenway Sports Group, har bevilget klubben et rentefrit lån på godt 400 mio. kr. Derfor har klubben rent faktisk kun haft renteudgifter for 30 mio. kr.

- Hovedbudskabet fra mig er, at vi fortsat er i en overgangsfase med de nuværende ejere. Vi fortsætter med at udbygge indtægterne og forvalte vores midler effektivt. Den største udgift er spillerhandler og spillerlønninger, men dette regnskab viser, at vi arbejder hårdt på at forbedre tingene, siger klubbens administrerende direktør Ian Ayre til Liverpool Echo.

Han slår fast:

Se også:

Se også: Liverpool køber stort ind igen

- Ingen med regnskabsforstand vil sige, at det er et godt regnskab, når du taber penge. Men du må også se regnskabet i den sammenhæng, at vi er på en rejst. Jeg tror aldrig det har været en bedre tid for Liverpool til at få succes, fordi vi har en stærk gruppe og dybde i infrastrukturen. Det skal vi også udnytte på den økonomiske front, siger han.

I regnskabsperiode er der ekstraordinære omkostninger på 55 mio. kr. Det dækker over afskeden med Kenny Dalglish, sportsdirektør Damien Comolli og den fysiske chef i klubben Peter Brukner.

Siden det regnskabsår har Liverpools nye manager, Brendan Rodgers, begyndt en oprydning i spillertruppen. Dyre spillere som Joe Cole, Dirk Kuyt, Maxi, Alberto Aquilani, Craig Bellamy og Charlie Adam er væk fra klubben.

I stedet er der hentet yngre, talentfulde spillere til Merseyside.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere