Ekspert om Laudrup-lussing: En enlig svale

Morten Bruun tror ikke, at øretæven på Anfield får konsekvenser for Swanseas sæson

Michael Laudrups reserve-sats blev straffet hårdt i Liverpool. (Foto: PA)
Michael Laudrups reserve-sats blev straffet hårdt i Liverpool. (Foto: PA)

Av for en øretæve Michael Laudrup og Swansea løb ind i søndag eftermiddag.

Her stillede waliserne op med et stærkt reservepræget mandskab til udekampen mod Liverpool, der straffede gæsternes svage præstation med en syngende 5-0 lussing.

En præstation, der koster tørre tæsk hjemme i Wales, hvor kommentatoren på Wales Online, Chris Wathan, mildest talt ikke er imponeret.

Se også: Historisk øretæve til Laudrups drenge

- Der kan argumenteres for, at indsatsen var mangel på respekt over for ligaen, som Swansea har brugt så lang tid på at spille sig i og blive i, og det er mangel på respekt over for Liverpool, revser Wathan.

- Swanseas form-nedtur i kampen blev ledsaget af dovenskab fra spillernes krop og tanker, som skulle have vidst bedre. Som skulle have gjort det bedre, fortsætter han.

Men det er lige hårdt nok, mener Ekstra Bladets Premier League-kommentator Morten Bruun.

- Det er at skyde over målet efter min mening. Der var ingen, der brokkede sig, da Swansea stillede op med reserverne mod Fulham i julen og vandt 2-1. Og helt frem til kvartfinalen mod Middlesbrough i Capital One Cup'en har Laudrup også stillet med svækkede hold, siger Bruun, der til gengæld medgiver, at der ikke er meget positivt at sige om indsatsen fra de spillere, der fik chancen i profiler som Michu og Ashley Williams' fravær.

Se også: Laudrup: Vi blev slagtet

- Man kan måske diskutere, om indsatsen var en hån mod tilhængerne, hvad den nok var til dels, men man skal også huske, at det er første gang i de to sæsoner, klubben har været i Premier League, at holdet er ude for sådan et sammenbrud. Jeg tror ikke, at kampen kommer til at påvirke deres muligheder mod Bradford i finalen eller i resten af sæsonen, vurderer Morten Bruun, som til gengæld undrer sig over, at Laudrup valgte at spare så mange profiler.

- Man kan godt tvivle på, om det var nødvendigt, når der er en hel uge til kampen mod Bradford. Han har næppe forestillet sig, at holdet ville tabe 5-0, og han kunne nok godt have levet med at tabe 1-0 eller 2-0. Omvendt skal Laudrup nok ikke bruge megen tid på at sætte holdet til finalen, for der var ikke mange af dem, der spillede mod Liverpool, som anbefalede sig, konkluderer Morten Bruun, der slet ikke mener, at det store nederlag bør give anledning til overdreven bekymring.

- Nej, man skal huske, at det er første gang, det sker, så efter min vurdering er der tale om en enlig svale, siger Bruun.

Se også: Laudrups reserve-drenge kollapsede

Lykkes det Swansea at besejre Bradford fra League 2, bliver det første gang, at Swansea vinder et stort trofæ.

Og så vil Liverpool-lussingen være ude af både øje og sind.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere